Noćenje s doručkomBazenWi-FiKlimaKablovska TV

Pyrgos Hotel, Atos-Uranopolis

Opis hotela

Pyrgos hotel se nalazi na ulazu u tradicionalno ribarsko selo Ouranoupolis i posluje od 1979. godine kao porodični posao tokom cele godine. Pyrgos Hotel se sastoji od 30 udobnih i prostranih soba-jednokrevetne, dvokrevetne i porodicne suites- sve renovirane i potpuno opremljene (frižider, klima, fen za kosu, SAT-TV, muzika i bežični internet). Sve sobe imaju pogled na baštu ili na more.

Njegova posebna arhitektura neoklasicizma u kombinaciji sa njegovom porodičnom atmosferom i tradicionalnim grčkim gostoprimstvom mogu sigurno da garantuju prijatan, udoban i luksuzan boravak. Otvoreni bazen ima odeljak za decu i apsolutno je bezbedan za njih.

Ukratko o Uranopolisu

Mali i šaroliki grad Uranopolis se nalazi u podnožju planine Atos, najsvetijeg mesta moderne Grčke. Uranopolis je pravi dragulj Halkidikija. U njemu se prepliću istorija čiji je simbol stara vizantijska kula na obali i čista rajska priroda produhovljena spokojnim životom monaha obližnjih manastira.

Obala Uranopolisa predstavlja savršenu kombinaciju kristalno plave vode, zlatastog mekog peska i osvežavajućeg zelenila. Grad je od centra oblasti Halkidiki, Soluna udaljen oko 120 km.

Uranopolis nije mesto masovnog turizma i letnjeg krkljanca. On je do 1922. bio deo planine Atos. Te godine je u grad došlo oko 50 grčkih izbegličkih porodica iz Male Azije. Zajednice sa Atosa su im obezbedile po jedan omanji dom, parče zemlje i po 10 ovaca.

Kasnije je pridošlo još porodica. Međutim, njihov život je bio komplikovan, jer nije bilo puteva koji bi povezali Uranopolis sa ostatkom Halkidikija. Prve turiste u Uranopolis je doveo put koji su stanovnici najzad izgradili 1947. godine.

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova