HOTEL SUNSET OURANOUPOLIS, Atos-Uranopolis

Opis hotela

Lokacija: Hotel Sunset je lociran na brdu koje gleda na živopisni predeo Uranopolisa, na pešačkoj udaljenosti od barova, prodavnica i restorana. Porodični je hotel pa će Vas domaćini uvek srdačno dočekati i biti Vam na usluzi. Sama lokacija je mirna i tiha odvojena od glavne ulice.  Udaljen je na 1 km od plaže. Otvoren je od maja do septembra.

Usluga: Noćenje sa doručkom

Sadržaji: recepcija, sala za ručavanje, bar, bar na terasi, parking, fax, WiFi internet.

Hotel raspolaže sa 24 sobe opremljene sa klima uređajem (u julu i avgustu), mini frižiderom, telefonskom linijom, satelitskom televizijom. Sobe imaju kupatilo sa tušem I balkon sa koga se pruža panorama mesta.

Ulazak u sobe: 14:00

Izlazak iz sobe: 12:00

 

Ukratko o Uranopolisu

Mali i šaroliki grad Uranopolis se nalazi u podnožju planine Atos, najsvetijeg mesta moderne Grčke. Uranopolis je pravi dragulj Halkidikija. U njemu se prepliću istorija čiji je simbol stara vizantijska kula na obali i čista rajska priroda produhovljena spokojnim životom monaha obližnjih manastira.

Obala Uranopolisa predstavlja savršenu kombinaciju kristalno plave vode, zlatastog mekog peska i osvežavajućeg zelenila. Grad je od centra oblasti Halkidiki, Soluna udaljen oko 120 km.

Uranopolis nije mesto masovnog turizma i letnjeg krkljanca. On je do 1922. bio deo planine Atos. Te godine je u grad došlo oko 50 grčkih izbegličkih porodica iz Male Azije. Zajednice sa Atosa su im obezbedile po jedan omanji dom, parče zemlje i po 10 ovaca.

Kasnije je pridošlo još porodica. Međutim, njihov život je bio komplikovan, jer nije bilo puteva koji bi povezali Uranopolis sa ostatkom Halkidikija. Prve turiste u Uranopolis je doveo put koji su stanovnici najzad izgradili 1947. godine.

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova