Beograd, Makenzijeva 44, 011/7700050

amostravelbeograd@gmail.com; Ponedeljak - petak: 09h - 20h, subota: 09h-15h

Siviri

* Prilikom pisanja ovog teksta korišćen je materijal iz specijalizovanog vodiča za Grčku www.grckanadlanu.rs i deo koji se odnosi na plaže i naselja na poluostrvu Kasandra www.grckanadlanu.rs/kopnena-grcka/halkidiki-kasandra-i-solunski-zaliv. U pomenutom vodiču možete saznati mnoštvo korisnih informacija o Grčkoj i detaljno se upoznati sa najlepšim plažama i selima kao i najvažnijim znamenitostima u pojedinim delovima Grčke.

GPS koordinate mesta: 40.03691368219108N 23.362126350402832E

Primorsko mesto Siviri (Σίβηρη) smešteno je na zapadnoj obali poluostrva Kasandra, 93 kilometara južno od Soluna, odnosno 9 kilometara od letovališta Kalitea na istočnoj obali. Prelepe peščane plaže, kristalno čisto more, sjajne taverne, tiho i zeleno okruženje karakteristične su za mesto Siviri, smešteno između primorskih naselja Sani i Skala Furka (Skala Furkas).

Ovo je prilično mirno letovalište, savršeno za roditelje sa malom decom i one željne pravog odmora. Za noćni život morate potražiti neko življe mesto, jer se noćni život ovde svodi na šetnju ili večeru u nekom od restorana. Uz obalu ima dosta tradicionalnih taverni, beach barova i kafića, a ono što će Vam dugo ostati u sećanju je prijatno popločano šetalište pored mora, dok je glavna ulica daleko od plaže. U nekoliko taverni možete probati svežu i ukusnu ribu i roštilj, a na raspolaganju su Vam i minimarketi, dosta restorana, mesara, pekara, poslastičara. Letovalište se poslednjih godina sve više razvija i niču novi hoteli, apartmani, vile, restorani. Najbliža banka, apoteka, dom zdravlja su u 5 kilometara udaljenoj Kasandriji.

Siviri je u celoj Grčkoj poznat kao domaćin “Festivala Kasandra” svakog leta, na kome se prikazuju savremene i antičke predstave i koji privlači hiljade turista i posetilaca iz celog regiona. Ovaj festival, odnosno predstave, koncerti i nastupi kulturno-umetničkih društava, održava se u modernom amfiteatru na otvorenom, po kome je mesto postalo prepoznatljivo.

Festival Kasandra predstavlja jedno od najznačajnijih kulturnih dešavanja u celoj Grčkoj u oblasti umetnosti. Festival je osnovan 1993. godine i do danas je njegov ugled postao poznat i van granica zemlje, što je rezultiralo posetiocima iz svih krajeva sveta. Festival traje skoro dva meseca, od sredine jula do kraja avgusta, a za to vreme možete prisustvovati velikom broju raznovrsnih kulturno-umetničkih dešavanja, preko koncerata, nastupa folklornih grupa, pozorišnih predstava, emitovanja filmova i mnogo čega još. Cela zamisao festivala podrazumeva visoke standarde kvaliteta, pa je učestvovanje na ovakvom festivalu postalo stvar prestiža, kako za umetnike iz Grčke, tako i najveća imena kao što su BB King, James Brown i drugi.

Duga peščana plaža Siviri je dobro organizovana, sa suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje. More je plitko, toplo i bezbedno za kupanje, a plaža se često čisti, pa je savršena za porodice sa malom decom. Nekoliko skrivenih plaža sa finim peskom i stenama leži pored glavne plaže gde pretežno dolaze nudisti, iako službeno nisu nudističke.

Ostale zanimljivosti

Pratite trenutne letove u Evropi

Pratite sve letove aviona u realnom vremenu

Kasandra Hoteli ~ Letovanje 2018

Leto 2018 ~Kompletna ponuda hotela na Kasandri

Santorini letovanje 2016

Leto 2016 ~Hoteli i apartmani~ Fira, Ia, Perisa, Kamari

yutagrcka letovanjeInstagram
YUTA

011/77-000-50
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova