Noćenje s doručkomNa plažiBazenRestoranBarKlimaSef

Hotel MIRAMARE BAY, Karpatos-Pigadia

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/karpatos-letovanje-2019 ZA CELOKUPNU PONUDU NA KARPATOSU!

OPIS HOTELA

Usluga: Noćenje sa doručkom (švedski sto-samoposluzenje)
Lokacija: na oko 60 m od peščane plaže i 450 m od centra grada.
Hotelski sadržaj: recepcija, sef (uz doplatu), bar, TV sala, sala za doručak, bazen, bilijar i dečije igralište, Wi Fi u zajedničkim prostorijama besplatno.
Sobe: renovirane 2012, kupatilo, fen, SAT TV, telefon, frižider (uz doplatu), klima (uz doplatu), balkon

Ukratko o Karpatosu

Obala ostrva je srednje razuđena. Ostrvo se prostire 50 km u pravcu sever-jug i svega 5-10 km u pravcu istok-zapad. Bogato je malim plažama. Klima Karpatosa je sredozemna sa dugim, sušnim letima i blagim i kišovitim zimama. Na ostrvu se najvise gaje masline i vinova loza.

Karpatos je podeljen na 10 mesta. Sva mesta su građena u tradicionalnom stilu. Na jugoistoku ostrva se nalazi glavni grad i glavna luka Karpatos ili Pigadija. Grad je okružen mestima Menetes, Arkasa, Aperi, Volada, Otos i Piles. Na severu se mogu naći mesta Mesori, Spoa i Olimpos, poslednje mesto na severu poznato po folkloru i tradicionalnoj arhitekturi. Postoje dve luke na ostrvu, jedna je u glavnom gradu Karpatos, a druga je Diafani, na severu ostrva u blizini Olimposa.U trenutku kada dotaknete njegovo tlo, osvojiće vaše srce raznolikim predelima neobično ljubaznim domaćinima obuzeće vas osećaj domaće atmosfere. Vreli zraci sunca vodiće vas na plaže, lepe kao da ih je oblikovala sama božanska ruka. Vruć, beli pesak, a ponegde i šljunak, milovaće vaša stopala i teško ćete odoleti blagom dodiru talasa i morskom plavetnilu. Otkrivanje sveta u unutrašnjosti ostrva, s njegovim hladnim izvorima, usamljenim kapelicama i pogledom na obalu koja oduzima dah, samo je jedna od mogućnosti letovanja na ovom ostrvu.

ISTORIJA

Karpatos je naseljen još tokom praistorije. Tragovi ljudskog života pronađeni su u neolitu ( 4 000 – 3 000 g.p.n.e ). Prvi stanovnici ostrva, rođaci helenskih naroda koji su živeli na Kritu i drugim grčkim ostrvima, došli su iz Male Azije. Oko 2 000 g.p.n.e Minojski kolonisti sa Krita uneli su kulturni razvoj na ostrvo.
Tokom stare Grčke Karpatos je bio protivnik Atine i saradnik Sparte, da bi ga zaposeo susedni Rodos oko 400. g. p. n. e. Posle toga ostrvom je vladao stari Rim, a zatim i Vizantija, posle toga Arabljani. 1 204. g. posle osvajanja Carigrada od strane Krstaša Karpatos potpada pod vlast Mlečana, pod kojima ostaje do 1 540. g., kada novi gospodar postaje Osmansko carstvo. Stanovništvo Karpatosa je bilo uključeno u Grčki ustanak 20ih godina 19. veka, ali nije bilo priključeno novoosnovanoj Grčkoj. 1 912. g. ostrvo zaposeda Italija, koja ga gubi posle Drugog svetskog rata. Ostrvo je pripojeno Grčkoj 7. Marta 1948. godine.
Danas glavno stanovništvo na Karpatosu su Grci. Ostrvo spada u retko naseljena ostrva, ali je razvoj turizma proteklih 20 godina doprineo prosperitetu ostrva i smanjenju pada broja stanovnika. Poslednjih godina sve su brojniji grčki povratnici iz Amerike, koji ulažu u razvoj, pa je zbog toga u Pagadiju, i ostala mesta, unet veliki broj modernih elemenata, ali je i sačuvana tradicija.

TRANSPORT

Aerodrom na Karpatosu je smešten u južnom delu ostrva u oblasti Afiartis. Do susednih ostrva se može doći avionom ili trajektima. Trajekti voze do i od luke Pirej ( preko Krita i Rodosa).

PLAŽE

Plaže Karpatosa mogu se podeliti u 4 grupe. Prvu grupu čine plaže na istočnoj obali ostrva koje su manje, šljunkovite, bez vetra, najpoznatije su: Karpatos beach Apela, Kato Latos, Achata… U drugoj grupi nalaze se plaže na jugu ostrva u blizini aerodroma, karakteristične su po sitnom belom pesku, a najpoznatije su: Damatria, Diakoftis, Đavolja plaža, Agriopotamos (nudistička plaža). U trećoj grupi nalaze se peščane, vetrovite plaže u zapadnom delu ostrva, dostupne su samo kada duvaju slabi vetrovi, najpoznatije su: Finiki, Arkasa Leucadius. Četvrtu grupu čine plaže na severu ostrva, a do njih se može doći čamcima ili terenskim vozilima, najpoznatije su: Diafani, Vananda i Forokli.

ŠTA POSETITI NA KARPATOSU

Kapela Agia Fotini (Pagadija)
Aja Sofija (Arkasa)
Neptunova Pećina (Pagadija)
Diogenisov grob (Aperi)
Rimski akvadukt (Lefkos)
Eftampatoisa ( Crkva koja je uništena od strane Turaka, imala je 7 vrata, sada se mogu videti samo drevne ruševine )
Arheološki muzej (Pagadija)
Muzej folklora (Otos)
Agios Joanis ( Crkva sagrađena u pećini. Nekada je to bila tvrđava koja je štitila lokalno stanovništvo od pirata, u njoj je pronađeno blago sa zlatnim funtama )

  • CENOVNIK
  • USLOVI PLAĆANJA

Cene su izražene u evrima po osobi za 10 noćenja za paket aranžman – avio prevoz + transfer + smeštaj

* Dinarski deo aranžmana, odrasli i deca preko 2 godine starosti – 1.990,00 dinara,

* Deca do 2 godine ne plaćaju kartu ni takse i nemaju sedište u avionu.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Karpatos – Beograd (čarter let)
– Transfer na Karpatosu aerodrom – hotel – aerodrom
– Smeštaj u hotelu na bazi izabrane usluge po tabeli iz cenovnika na bazi 10 noćenja
– Usluge predstavnika agencije i troškovi organizacije i realizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Aerodromske takse u ukupnom iznosu od 30€ za odrasle i decu preko 2 godine, (taksa u Beogradu 14.10€, taksa u Grčkoj 16.72€, DCV taksa 0,98eur); deca od 0-2 godine ne plaćaju kartu ni takse i nemaju sedište u avionu.
– (YQ taksa) doplata za gorivo 10€ po osobi (odrasli i deca preko 2 godine), plaća se u agenciji uz aranžman. Iznos takse je podložan promeni.
– Dinarski deo aranžmana,odrasli i deca preko 2 godine starosti, u iznosu od 1.990,00 dinara
– Doplata za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit i razlikuje se od hotela do hotela)
– Međunarodno putno osiguranje.
– Fakultativne izleti i individualni troškovi putnika
– Boravišna taksa. Ista se plaća direktno recepciji hotela. U trenutku postavljanja programa cena po sobi po danu iznosi: 0.50€ za htl 2*/ 1*, 1,5€ za htl 3*, 3€ za htl 4* I 4€ za htl 5*; 0.25€ za apt 2key/ 1key, 0,5€ za apt 3key, 1€ za apt 4key.

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Platnim karticama Banca Intesa, odloženo do 12 rata bez kamate

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

K/19

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova