Noćenje s doručkomWi-FiSportski sadržajiRestoranPreporuka za porodice sa decomBesplatan parkingSef

Votsalakia Beach, Karpatos - Amopi

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/karpatos-letovanje-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU SMEŠTAJNIH KAPACITETA NA KARPATOSU!

OPIS HOTELA

Usluga: Noćenje i doručak

Lokacija: Hotel se nalazi u mestu Amopi na samo 50m od plaže a od aerodroma 8km. Najbliža autobuska satanica nalazi se na 10m od hotela (Amapi-Pigadija).

Hotelski sadržaj: recepcija, mini market, TV sala, mini bar, rent a car usluga, lobi, parking, igraliste za decu.

Sobe: kupatilo sa tušem, balkon/terasa, fen za kosu, telefon, SAT TV, sef(uz doplatu), frizider, klima( uz doplatu), WiFi

Ukratko o Karpatosu

Obala ostrva je srednje razuđena. Ostrvo se prostire 50 km u pravcu sever-jug i svega 5-10 km u pravcu istok-zapad. Bogato je malim plažama. Klima Karpatosa je sredozemna sa dugim, sušnim letima i blagim i kišovitim zimama. Na ostrvu se najvise gaje masline i vinova loza.

Karpatos je podeljen na 10 mesta. Sva mesta su građena u tradicionalnom stilu. Na jugoistoku ostrva se nalazi glavni grad i glavna luka Karpatos ili Pigadija. Grad je okružen mestima Menetes, Arkasa, Aperi, Volada, Otos i Piles. Na severu se mogu naći mesta Mesori, Spoa i Olimpos, poslednje mesto na severu poznato po folkloru i tradicionalnoj arhitekturi. Postoje dve luke na ostrvu, jedna je u glavnom gradu Karpatos, a druga je Diafani, na severu ostrva u blizini Olimposa.U trenutku kada dotaknete njegovo tlo, osvojiće vaše srce raznolikim predelima neobično ljubaznim domaćinima obuzeće vas osećaj domaće atmosfere. Vreli zraci sunca vodiće vas na plaže, lepe kao da ih je oblikovala sama božanska ruka. Vruć, beli pesak, a ponegde i šljunak, milovaće vaša stopala i teško ćete odoleti blagom dodiru talasa i morskom plavetnilu. Otkrivanje sveta u unutrašnjosti ostrva, s njegovim hladnim izvorima, usamljenim kapelicama i pogledom na obalu koja oduzima dah, samo je jedna od mogućnosti letovanja na ovom ostrvu.

ISTORIJA

Karpatos je naseljen još tokom praistorije. Tragovi ljudskog života pronađeni su u neolitu ( 4 000 – 3 000 g.p.n.e ). Prvi stanovnici ostrva, rođaci helenskih naroda koji su živeli na Kritu i drugim grčkim ostrvima, došli su iz Male Azije. Oko 2 000 g.p.n.e Minojski kolonisti sa Krita uneli su kulturni razvoj na ostrvo.
Tokom stare Grčke Karpatos je bio protivnik Atine i saradnik Sparte, da bi ga zaposeo susedni Rodos oko 400. g. p. n. e. Posle toga ostrvom je vladao stari Rim, a zatim i Vizantija, posle toga Arabljani. 1 204. g. posle osvajanja Carigrada od strane Krstaša Karpatos potpada pod vlast Mlečana, pod kojima ostaje do 1 540. g., kada novi gospodar postaje Osmansko carstvo. Stanovništvo Karpatosa je bilo uključeno u Grčki ustanak 20ih godina 19. veka, ali nije bilo priključeno novoosnovanoj Grčkoj. 1 912. g. ostrvo zaposeda Italija, koja ga gubi posle Drugog svetskog rata. Ostrvo je pripojeno Grčkoj 7. Marta 1948. godine.
Danas glavno stanovništvo na Karpatosu su Grci. Ostrvo spada u retko naseljena ostrva, ali je razvoj turizma proteklih 20 godina doprineo prosperitetu ostrva i smanjenju pada broja stanovnika. Poslednjih godina sve su brojniji grčki povratnici iz Amerike, koji ulažu u razvoj, pa je zbog toga u Pagadiju, i ostala mesta, unet veliki broj modernih elemenata, ali je i sačuvana tradicija.

  • CENOVNIK
  • USLOVI PLAĆANJA

Cene su izražene u evrima po osobi za 10 noćenja za paket aranžman – avio prevoz + transfer + smeštaj

Cenovnik važi do 31.01.2018.

* Dinarski deo aranžmana, odrasli i deca preko 2 godine starosti – 1.990,00 dinara,

* Deca do 2 godine ne plaćaju kartu ni takse i nemaju sedište u avionu.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Karpatos – Beograd (čarter let)
– Transfer na Karpatosu aerodrom – hotel – aerodrom
– Smeštaj u hotelu na bazi izabrane usluge po tabeli iz cenovnika na bazi 10 noćenja
– Usluge predstavnika agencije i troškovi organizacije i realizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Aerodromske takse u ukupnom iznosu od 30€ za odrasle i decu preko 2 godine, (taksa u Beogradu 14.10€, taksa u Grčkoj 16.72€, DCV taksa 0,98eur); deca od 0-2 godine ne plaćaju kartu ni takse i nemaju sedište u avionu.
– (YQ taksa) doplata za gorivo 10€ po osobi (odrasli i deca preko 2 godine), plaća se u agenciji uz aranžman. Iznos takse je podložan promeni.
– Dinarski deo aranžmana,odrasli i deca preko 2 godine starosti, u iznosu od 1.990,00 dinara
– Doplata za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit i razlikuje se od hotela do hotela)
– Međunarodno putno osiguranje.
– Fakultativne izleti i individualni troškovi putnika

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

K/18

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova