Beograd, Makenzijeva 44, 011/7700050, 060/3033623, 060/3033624

amostravelbeograd@gmail.com; Ponedeljak - petak: 09h - 20h, subota: 09h-15h

Siviri

* Prilikom pisanja ovog teksta korišćen je materijal iz specijalizovanog vodiča za Grčku www.grckanadlanu.rs i deo koji se odnosi na plaže i naselja na poluostrvu Kasandra www.grckanadlanu.rs/kopnena-grcka/halkidiki-kasandra-i-solunski-zaliv. U pomenutom vodiču možete saznati mnoštvo korisnih informacija o Grčkoj i detaljno se upoznati sa najlepšim plažama i selima kao i najvažnijim znamenitostima u pojedinim delovima Grčke.

GPS koordinate mesta: 40.03691368219108N 23.362126350402832E

Primorsko mesto Siviri (Σίβηρη) smešteno je na zapadnoj obali poluostrva Kasandra, 93 kilometara južno od Soluna, odnosno 9 kilometara od letovališta Kalitea na istočnoj obali. Prelepe peščane plaže, kristalno čisto more, sjajne taverne, tiho i zeleno okruženje karakteristične su za mesto Siviri, smešteno između primorskih naselja Sani i Skala Furka (Skala Furkas).

Ovo je prilično mirno letovalište, savršeno za roditelje sa malom decom i one željne pravog odmora. Za noćni život morate potražiti neko življe mesto, jer se noćni život ovde svodi na šetnju ili večeru u nekom od restorana. Uz obalu ima dosta tradicionalnih taverni, beach barova i kafića, a ono što će Vam dugo ostati u sećanju je prijatno popločano šetalište pored mora, dok je glavna ulica daleko od plaže. U nekoliko taverni možete probati svežu i ukusnu ribu i roštilj, a na raspolaganju su Vam i minimarketi, dosta restorana, mesara, pekara, poslastičara. Letovalište se poslednjih godina sve više razvija i niču novi hoteli, apartmani, vile, restorani. Najbliža banka, apoteka, dom zdravlja su u 5 kilometara udaljenoj Kasandriji.

Siviri je u celoj Grčkoj poznat kao domaćin “Festivala Kasandra” svakog leta, na kome se prikazuju savremene i antičke predstave i koji privlači hiljade turista i posetilaca iz celog regiona. Ovaj festival, odnosno predstave, koncerti i nastupi kulturno-umetničkih društava, održava se u modernom amfiteatru na otvorenom, po kome je mesto postalo prepoznatljivo.

Festival Kasandra predstavlja jedno od najznačajnijih kulturnih dešavanja u celoj Grčkoj u oblasti umetnosti. Festival je osnovan 1993. godine i do danas je njegov ugled postao poznat i van granica zemlje, što je rezultiralo posetiocima iz svih krajeva sveta. Festival traje skoro dva meseca, od sredine jula do kraja avgusta, a za to vreme možete prisustvovati velikom broju raznovrsnih kulturno-umetničkih dešavanja, preko koncerata, nastupa folklornih grupa, pozorišnih predstava, emitovanja filmova i mnogo čega još. Cela zamisao festivala podrazumeva visoke standarde kvaliteta, pa je učestvovanje na ovakvom festivalu postalo stvar prestiža, kako za umetnike iz Grčke, tako i najveća imena kao što su BB King, James Brown i drugi.

Duga peščana plaža Siviri je dobro organizovana, sa suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje. More je plitko, toplo i bezbedno za kupanje, a plaža se često čisti, pa je savršena za porodice sa malom decom. Nekoliko skrivenih plaža sa finim peskom i stenama leži pored glavne plaže gde pretežno dolaze nudisti, iako službeno nisu nudističke.

Ostale zanimljivosti

Grčka ostrva Letovanje 2024.

Tasos, Lefkada, Krf, Kefalonija, Skiatos, Rodos, Krit, Mikonos, Santorini, Evia, Skopelos

Olimpska regija Hoteli ~Letovanje 2018

Leto 2018 ~Kompletna ponuda hotela u Olimpskoj regiji

Krf letovanje 2018

Leto 2018 ~Hoteli i apartmani~ Grad Krf, Guvia, Dasia, Ipsos, Kasiopi, Moraitika, Benices, Nisaki

Preporuka leto 2024.

Parga/Lefkada/N. Pori/Stavros/N. Vrasna/Asprovalta/Paralija Leptokarija/O.Beach/Polihrono Hanioti

yutagrcka letovanjeInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova