Putovanje - Rim - Napulj - Prvi maj 2019. - Praznik rada - autobusom, 4 noćenja

Putovanje - Rim - Napulj - Prvi maj 2019. - Praznik rada - autobusom, 4 noćenja

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/rim-napulj-prvi-maj-2019 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA U NAPULJU I RIMU ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE 2019. GODINE!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-prvi-maj-2019 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE 2019. GODINE U EVROPSKIM METROPOLAMA!

“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolevka zapadne civilizacije.  Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio.  Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat  kao “Večni grad” ,”Grad sedam brežuljaka”,”Prestonica sveta”… Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, pod zaštitom je UNESCO-a. Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije.

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN: 26.04. – 01.05.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 100 prijavljenih putnika.

CENA ARANŽMANA: 

229€ po osobi u 1/2 i 1/2+1 sobi

321€ u 1/1 sobi

dodatni krevet – 218€

1.dete(2-12) – 207€

Opis smeštaja:
Smeštaj u okolini Napulja (Italija) u hotelu 3*

HOTEL MARTINI 3* www.martinihotel.it
Hotel se nalazi se u delu grada Casavatore, na oko 9km od Napulja sa kojim je dobro povezan. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi, parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu, fen. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL BARBATO 3* www.hotelbarbato.it
Hotel se nalazi u delu grada Secondigliano, na oko 8km od centra Napulja sa kojim je dobro povezan. Hotel poseduje restoran, bar, Wi-Fi, parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu, mini bar. Doručak – kontinentalni švedski sto.
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom, do popune mesta:

HOTEL FLY 3* Casoria – www.hotels.com/ho397128/hotel-fly-casoria-italy
Hotel se nalazi se u mestu Casoria, na oko 9km od Napulja sa kojim je dobro povezan. Hotel poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL SANNITA 3* Casoria – www.hotelsannitacasoria.com
Hotel se nalazi se u mestu Casoria, na oko 9km od Napulja sa kojim je dobro povezan. Hotel poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Smeštaj u okolini Rima (Italija) u hotelu 3*
HOTEL CAPITAL IN 4* www.capitalinn.it
Hotel se nalazi na oko 10 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Program putovanja

1.dan BEOGRAD
Polazak oko 15:00 časova sa perona glavne autobuske stanice (BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan RIM – PEŠAČKO RAZGLEDANJE – RIM
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog, pešačkog razgledanja Rima: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg… Odlazak se organizuje gradskim prevozom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM – NAPULJ – POMPEJA – NAPULJ
Doručak. Polazak za Napulj. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo, Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej, trgovačka ulica Umberta I… Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Pompeje. Odlazak se organizuje vozom. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Iskopan je veliki deo građevina pa se prilikom posete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila. Povratak u Napulj.. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan NAPULJ – POSITANO – AMALFI – NAPULJ
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do slikovite obale Amalfi, jedne od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, koja se proteže od mesta Positano do grada Salerna. Vožnja autobusom do Sorenta i brodom od Sorenta do Positana. Jedna od najlepših razglednica s obale Amalfi je panoramski pogled na Positano, nekada ribarsko mesto usečeno u obalu, slikovito i romantično. Slobodno vreme za uživanje u jednom od najpoznatijih mondenskih letovališta. Nastavak vožnje brodom do Amalfija, nekadašnje pomorske sile po kome je cela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim ulicama. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivom dekorativnom fasadom. Slobodno vreme. Povratak brodom u Sorento. Povratak autobusom iz Sorenta u Napulj. Noćenje.

5. dan NAPULJ – KAPRI – SORENTO – NAPULJ
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta na ostrvo Kapri i Sorento. Dolazak do ostrva nakon vožnje brodom iz Napulja. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije. Zbog svoje atraktivnosti danas je mondensko letovalište, gde uživaju sva čula. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime. Obilazak mesta Kapri: glavni gradski trg – Piazza Umberto I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone (neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva. Nakon obilaska Kaprija vožnja brodom do Sorenta. Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Pešačko razgledanje grada: ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, katedrala iz XIV veka. Obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova i ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom krase Sorento… ///
Mogućnost prevoza autobusom iz Napulja do Sorenta. Slobodno vreme i po dolasku grupe sa Kaprija razgledanje grada u pratnji vodiča. Povratak u Napulj. Noćenje.

6. dan NAPULJ – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom. Čarter let sa kompanijom Air Serbia. Planirano vreme poletanja iz Napulja je u 09:20h. Sletanje na aerodrom u Beogradu je u 10:50h.
(Kraj usluga)

U cenu je uračunato:
– prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
– avionski prevoz na relaciji Napulj – Beograd (čarter let kompanijom Air Srbija)
– smeštaj u okolini u Rima (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
– smeštaj u Napulju ili okolini (3 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
– obilaske prema programu (Rim, Napulj)
– troškove organizacije i vođenja aranžmana

U cenu nije uračunato:
– troškove aerodromskih taksi – 26 € (aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
– međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
– osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
– ulaznice i fakultativne izlete
– obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014. plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*– 6 € po noćenju / po osobi
– obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012. plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 2,50 € po noćenju / po osobi
– peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA, AMERICAN EXPRESS

– Platnim karticama Banca Intesa, do 12 rata bez kamate

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

POPUSTI:
• deca od 0 – 2 godine GRATIS u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
• deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
• treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika):
• Pešačko razgledanje Rima – 15 € odrasli / 10 € deca
• Pompeja – 35 € / 25 € deca ( u cenu je uključena ulaznica, katra za voz, asistencija lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku )
• Kapri i Sorento – 65 € / 40 € deca (u cenu je uključena vožnja brodom Napulj-Kapri-Sorento, žičara na Kapriju, obilazak Sorenta i usluge vodiča na srpskom jeziku )
• Sorento – 20 € / 10 € deca
• Obala Amalfi – 60 € / 40 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):
CENA POVRATNOG TRANSFERA PO OSOBI:
SUBOTICA parking kod radničkog univerziteta = 25 EUR
NOVI SAD parking kod železničke stanice = 15 EUR

V/19

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.amostravel.rs
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
– Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
– Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
– U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%.
– Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

– OPŠTE NAPOMENE:
– Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
– Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) – Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
– Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
– Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
– Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja – Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi – Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave – Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
– VREMENSKA ZONA U ITALIJI JE ISTA KAO U SRBIJI
– Čekiranje se obavlja u Beogradu do krajnje destinacije i isto tako u povratku. Putni prtljag koji se preda preuzima se u gradu krajnjeg odredišta.
– Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

– VAŽNA NAPOMENA:
– Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 100 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Rim - Napulj - 3 noći autobus

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova