Putovanje - Dolina Loare - Uskrs 2018. - 4 noćenja, autobus

Putovanje - Dolina Loare - Uskrs 2018. - 4 noćenja, autobus

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/dvorci-loare-uskrs-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA DVORCE LOARE ZA USKRŠNJE PRAZNIKE 2018. GODINE!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-uskrs-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE 2018. GODINE U EVROPSKIM METROPOLAMA!

Dolina Loare, često zvana “vrt Francuske”, je  zemlja vinograda, cveća, i zelenih brda sa preko tri stotine dvoraca. Ovo je zemlja francuskih kraljeva i vlastele, gde su ovi moćnici uživali u svojim letnjnim rezidencijama. Dolina Loare ima izuzetan značaj, kako za Francusku, tako i za čitavu civilizaciju. Zbog toga se ona od 2000. godine nalazi na UNESCO–voj listi svetske baštine. Bloa, Šenanso i Šambor su najznačajniji i najlepši dvorci u dolini Loare, arhitektonska remek dela građena u različitim stilovima i pozornice važnih i dramatičnih zbivanja u bogatoj francuskoj istoriji. Tour sa nadimkom “mali Pariz” je centar francuske istorijske regije Turen i nalazi seu donjem delu reke Loare između Orleana i Atlantika. Poznat je po vinima i govoru koji je najbliži standardnom francuskom jeziku i odlična pozicija za obilazak reke Loare i dvoraca koji se tamo nalaze. Lion  je posle Pariza i Marseja, treći grad po veličini u Francuskoj,nalazi se na jugozapadu Francuske na obalama dve reke, Rone i Saone.  Stari Lion je najlepši primer renesanse u Francuskoj.

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN PUTOVANJA: 05.04. – 11.04.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

CENA ARANŽMANA: 

289 € po osobi u 1/2 sobi

– Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

*Uz blagovremeni upit u agenciji, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.*

Opis smeštaja:

Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima Ibis kategorije 2* zvezdice. Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.

– Šamberi – Hotel Ibis budget Chambéry Sud Challes Les Eaux 2*

www.ibis.com/northamerica/index.en.shtml

– Turs Hotel Ibis budget Tours Nord 2*

www.ibis.com/northamerica/index.en.shtml

– Lion Hotel Ibis Budget Lyon Caluire Cité Internationale 2*

www.ibis.com/northamerica/index.en.shtml

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Program putovanja

1. dan (četvrtak, 5. april 2018.) BEOGRAD

Sastanak putnika u Beogradu kod Arene u 17:30 h. Polazak autobusa u 18:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju I Italiju.

2. dan (petak, 6. april 2018.) ŠAMBERI

Kratko zaustavljanje u gradiću Sirmione na jezeru Garda. Nastavak vožnje do Šamberija (Chambery). Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju savojskim starim gradom koji je do 16 veka bio prestonica kneževa od Savoje. Noćenje.

3. dan (subota, 7. april 2018.) ŠAMBERI- ŠOMON NA LOARI -AMBOAZ-TURS

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Burž (Bourges), lep istorijski grad u centralnoj Francuskoj, sa kaldrmisanim ulicama, starim bedemima i izuzetnom gotičkom katedralom iz 12.veka. Nastavak putovanja do dvorca Šomon na Loari (Chaumont-sur-Loire), jednog od najstarijih dvoraca, gde je odsedao i slavni Nostradamus. Ovaj bajkoviti dvorac je izgradio grof od Bloisa, još u 10. Veku. Fakultativni obilazak. Slobodno vreme i nastavak putovanja dolinom Loare, koju zovu Dolina kraljeva, do dvorca Amboaz(Amboise), jednog od najznačajnijih na reci Loari, sa lepim pogledom na reku I stari grad. Leonardo da Vinči je tu boravio poslednje tri godine svoga života a sahranjen je u kapeli sv. Huberta kod ulaza u dvorac. Fakultativni obilazak. Nastavak vožnje do Tursa (Toursa), kojeg zovu “Mali Pariz” i rodnog mesta pisca Balzaka. Smještaj u hotel. Odlazak na šetnju starim gradom : gradska kuća, katedrala Sv. Gatiena, bazilika Sv. Martina do srednjevekovnog trga Plumereau iz 15.veka. Noćenje.

4. dan (nedelja, 8. april 2018.) TURS – ŠENONSO – ŠAMBOR – BLOA- TOURS

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Dolina Loare”. Odlazak u dolinu najduže francuske reke Loare, oko koje su izgrađeni mnogobrojni dvorci, od pravih vojnih utvrđenja do udobnih renesasnih palata, koji su kao celina proglašeni delom svetske kulturne baštine. Poseta dvorcu Bloa (Blois), građenom od 13. do 16. veka u romanskom, gotskom i renesansnom stilu, u centru istoimenog grada. U dvorcu u kome su se u sredinom 16. veka zbili mnogi dramatični događaji, rođen je i živeo kralj Luj XII (1462 – 1515). Kralj Anri III (1551 – 1589) je u njemu zajedno sa majkom kraljicom Katarinom Mediči, doneo istorijske odluke koje su rasplamsale verske sukobe u Francuskoj i doprinele njegovom brzom i tragičnom kraju. Odlazak do dvorca Šenanso (Chenonceau), okruženog divnim vrtovima, na reci Šer, pritoci Loare, poznatom pod imenom “dvorac šest žena”. U njemu je, u periodu 16-18. veka, živelo šest plemkinja koje su ga ulepšavle i obeležile svaka na svoj način. Odlazak do dvorca Šambor(Chambord), sa 440 prostorija, 84 stepeništa, 365 kamina, parkom i šumom na 45000ha, dvostrukim spiralnim stepeništem, napravljeno po nacrtu Leonarda da Vinčija, najvećeg i najmonumentalnijeg u dolini Loare. Povratak u Turs. Noćenje.

5. dan (ponedeljak, 9. april 2018.) TURS – KLINI – LION

Doručak. Poseta čuvenoj opatiji Klini (Cluny) iz 10.veka, koja je dala pet papa. Nastavak vožnje do Liona. Smeštaj u hotel. Obilazak istorijskog centra koji obuhvata tri kvarta: Sveti Đorđe (St-George), Sveti Jovan (St-Jean) i Sveti Pavle (St-Paul). Trg Svetog Jovana sa fontanom i crkvom Svetog Jovana iz 12. veka, Kuća advokata, Palata pravde, Trg Sv.Pavla sa crkvom iz 12.veka, bazilika Furvije, trg Tero sa fontanom Bertoldi, trg Belkur… Noćenje.

6. dan (utorak, 10. april 2018.) LION-VOIRON –BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak vožnje do mjesta Voiron. Poseta podrumima samostana Šartrez (Chartreuse) gde se proizvodi liker (Grand Chartreuse) jedan od najpoznatijih na svetu koji se tu proizvodi od 18.veka. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

7. dan (sreda, 11. april 2018.) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom),
– četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije dve zvezdice (1 noćenje Šamberi, 2 noćenja Turs, 1 noćenje Lion)
– razgledanja prema programu bez ulaznica
– usluge licenciranog vodiča za sve vreme putovanja
– troškovi organizovanja putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
– ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je na destinaciji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

– “Dolina Loare” (u dva dela ) sa posetom dvorcima: Šomon na Loari, Amboaz, Šenonso, Šambor, Bloa. Cena paketa: 80 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

POPUSTI I DOPLATE:

– Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

OPCIONE DOPLATE

– Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
– Doplata za dodatno sedište: 100 evra

F

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE).

Pariz - Dvorci Loare - 4 noći autobus

Dvorci Loare - 5 noći autobus

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova