Beograd, Makenzijeva 44, 011/7700050, 060/3033623, 060/3033624

amostravelbeograd@gmail.com; Ponedeljak - petak: 09h - 20h, subota: 09h-15h

Putovanja – Albanija – Proleće 2018.

Dragi putnici,

Na linku ispod možete pogledati celokupnu ponudu aranžmana za prolećna putovanja u Albaniju:

www.amostravel.rs/aranzmani/albanija-prolece-2018

Drač – Tirana – Skadar – Kruj – Ohrid

Vodimo vas na malu turu po Albaniji, obogaćenu mnogobrojnim istorijskim znamenitostima i atrakcijama koje predstavljaju pravu simboliku ove države. Tvrđava Rozafa, Rimski teatar, srednjevekovne građevine u Kruji i Skadru, Skenderbegov trg, tradicionalni bazari, Ethem-begova džamija i mnogi drugi neotkriveni biseri istorije i kulture čekaju upravo na vas. Priključite nam se u istraživanju “poslednje evropske zagonetke”, prošetajte ulicama srednjevekovnih gradova, doživite duh minulih vremena i budite deo ove jedinstvene avanture.
Avanturu započinjemo posetom Ohridu, biseru srednjovekovne umetnosti i prirodnih lepota. U ovom istorijskom gradu se upoznajemo sa brojnim primercima unikatnih građevina poput Rimskog teatra i Samuilove tvrđave koja datira čak iz 10.veka, kao i sa značajnim predstavnicima vizantijske i antičke umetnosti. Ovo mesto će svakako oduševiti ljubitelje umetnosti, ali i avanturiste koji će uživati u panorami Ohrida.

Put nas dalje vodi u Skadar koji je dugo imao zaštitnu ulogu – štitio je put trgovine na rekama Drim i Bojana. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region, a koja danas čini mesto atraktivno za posetu turista. O njoj pripoveda poznata legenda “Zidanje Skadra”, koja priča o tri brata koja su preko dana zidala grad, a preko noći vile rušile. Ovaj grad koji je nekad bio jedan od galvnih gradova Dušanovog carstva, danas je duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, a svakako je mesto koje vredi posetiti kako bi se u potpunosti osetio duh prave Albanije.

Nakon velelepnog Skadra, imaćete priliku da prošetate pravim srednjevekovnim gradom. Kruja je grad u središnjoj Albaniji i predstavlja glavni srednjevekovni centar države. Ujedno, ovaj grad se smatra jednim od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije. Kaldrmisane ulice ovog mesta, vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji, a do danas je uspeo očuvati duh, izgled i namenu koju je imao pre više stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se i bazarska džamija iz XVI veka.

Srce Tirane je Skenderbegov trg koji zajedno sa širokom avenijom obuhvata većinu bitnih institucija u gradu, tu su smeštena ministarstva, opera, pozorište, a nedaleko, u obližnjem parku nalazi se zgrada parlamenta. Prestonicom dominira spomenik kneza Skenderbega na konju, značajnog istorijskog junaka. Ovaj junak je uspešno branio zemlju od Turaka, a predstavlja simbol Albanije, slobode i nezavisnosti. U Tirani je smešteno nekoliko zanimljivih muzeja, kao i veliki park u samom središtu grada sa prelepim fontanama. Centar obiluje šarenim zgradama na kojima su umetnici oslikavali murale i stvarali sjajne umetničke poduhvate i dela po kojima je Tirana nezvanično ponela naziv – grad šarenih zgrada.

Ostale zanimljivosti

Halkidiki ~Letovanje 2018

Leto 2018 ~Kompletna ponuda hotela i apartmana na poluostrvu Halkidiki

Parga, Sivota, Vrahos letovanje 2024.

Parga, Sivota, Vrahos, kompletna ponuda apartmana

Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna letovanje 2024.

Stavros, Nea Vrasna, Asprovalta, kompletna ponuda apartmana

yutagrcka letovanjeInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova