49€

Najam apartmanaKlimaSefKuhinja

zakintos-vila-socrates-8
Zakintos-vila-socrates 3-s
Zakintos-vila-socrates 1-s
Zakintos-vila-socrates 5-s
Zakintos-vila-socrates 7-s
zakintos-vila-socrates-8
Zakintos-vila-socrates 3-s
Zakintos-vila-socrates 1-s
Zakintos-vila-socrates 5-s
Zakintos-vila-socrates 7-s
VILA SOCRATES, Zakintos-Laganas

Vila Socrates je smeštena u mirnom delu Laganasa na Zakintosu, i idealno je mesto za odmor i letovanje. Ova vila je “B” kategorije i nalazi se u prelepom zelenilu, na 200m od centra grada i oko 100m od plaže. U blizini se nalaze grčke taverne i prodavnice.

Struktura studija i apartmana:

*Studio 02: Smešteni su na visokom prizemlju i prvom spratu i poseduju dva standardna ležaja, kuhinjski deo (frižider, rešo sa dve ringle, posuđe i pribor za odgovarajući broj osoba), TV, sef, klima uređaj (uz doplatu), novo kupatilo sa tuš kadom i terasu sa garniturom za sedenje.

*Apartman 04: dve dvokrevetne spavaće sobe, sa terasom i sa garniturom za sedenje, TV, sef, klima uređaj (uz doplatu), kupatilo sa tuš kadom, zaseban dnevni boravak i kuhinja, sa šporetom, frižiderom i kompletnim posuđem i trpezarijskom garniturom. Dva pomoćna ležaja u dnevnom boravku.

 

 

Ukratko o Laganasu

Laganas se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 7 km od aerodroma i 8 km od grada Zakintosa. Svoju najveću popularnost duguje lepim peskovitim plažama i noćnom životu. Kao najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, sa plažom dugom skoro 5 km i kristalno čistim morem, ujedno i sa mnoštvom noćnih klubova i barova, predstavlja pravi izbor za mlade i one koji se tako osećaju. Laganas je najveće, najživlje i najpopularnije turističko mesto ostrva. Vodeni sportovi su ograničeni zato što “Caretta Caretta” kornjače koriste određeni deo plaže za polaganje jaja.

 

Zakintos (grč. Ζάκυνθος, eng. Zante) je jedno od nekoliko najlepših grčkih ostrva, najjužnije i treće po veličini ostrvo u Jonskom moru, poznato po dugim peščanim plazama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu. Priroda je Zakintosu podarila idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duž obale.
Ukoliko krenete put Zakintosa očekujte lep odmor. Ostrvo sa izrazito bujnom vegetacijom što ga izdvaja od ostalih. Na nekim mestima se engleska trava graniči sa sitnim i prefinjenim morskim peskom. Voda je providna i čista, a more plitko i do 50 metara od obale.
Nalazi se na samo 8,5 km južno od Kefalonije, i na 9,5 km od Peloponeza. Zbog svoje geografske pozicije do njega se lako stiže kako sa drugih Jonskih ostrva tako i sa kopnenog dela Grčke.
Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zastitni znak Zakintosa. Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane “Caretta caretta” , koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste područje je postalo nacionalni primorski park.
Klima na Zakintosu je srednja mediteranska, sa kišnim zimama i dugim toplim letima.
Glavni grad Zakintosa je Zante, koji je smešten oko širokog i plitkog zaliva podno brda Bohali. Nakon zemljotresa i velikog požara iz 1953 godine grad je ponovo izgrađen u venecijanskom i vizantijskom stilu. Grad se često i naziva Venecijom juga. Ima izgled modernog naselja, sa zgradama ravnih krovova, na dva i tri sprata u čijim prizemljima se nalaze prodavnice i taverne. Ovo je jedino mesto na ostrvu gde u sezoni ima više meštana nego turista. Većina ostrvske populacije koja broji oko 35.000 stanovnika živi upravo u ovom gradu. U gradu postoji mnoštvo hotela oko luke, ali plaža je ovde vrlo mala i stenovita pa često ovaj grad i nije uvršten u turističku ponudu agencija, već obližnji gradovi. Strata Marina je najprometniji deo grada jer se tu ukrcavaju turisti i automobili na trajekte. Grad je kulturini centar ostrva sa velikim brojem impresivnih muzeja, a jedan od najpopularnijih je i Muzej vizantijske umetnosti koji je otvoren od utorka do subote od 08:30 do 15:00. Solomos muzej koji se nalazi u Platia Ayiou Markou sadrži kolekciju zapisa Dionyssiosa Solomosa i otvoren je od ponedeljka do subote od 08:30 do 15:00 i besplatan je.
Muzej Zakintosa otvoren je od utorka do nedelje od 08:30 do 15:00 i sadrži zanimljivu kolekciju lokalnih istorijskih predmeta.
Autobuski prevoz od grada Zante vozi skoro do svakog grada i mesta na ostrvu. Centralna stanica nalazi se u Filta ulici. Kartu možete kupiti u autobusu. Autobusi voze od grada Zante do mesta:
Argasi – Xerokastelo – Vassilikos – Porto Roma – Tsilivi – Planos — Tragaki – Kipseli – Alikanas – Alikes – Katastari – Orthonies – Anafonitria – Volimes – Exo Hora – Kambi – Agios Leon – Agios Nikolaos – Maherado – Galaro – Gyri – Keri – Agala – Lithakia - Laganas.
Lokalna transportna organizacija takođe nudi organizovane ture za obilaske celog ostrva.
U gradu postoji i taksi služba.
Od grada Zantea svakodnevno polaze brodići ka Alykesu, Limni Keriou (Keri Beach) i Laganasu. Mali čamci/brodići mogu se rentirati i u ostalim gradićima na ostrvu.

Više o Grčkoj pogledajte na našem sajtu www.grckanadlanu.rs…

  • CENOVNIK 2014-R
  • PLAĆANJE ARANŽMANA
  • PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

VREDNOST ARANŽMANA U TABELI DINARSKI DEO + DEO U EVRIMA IZ TABELE – PO OSOBI

SMEŠTAJ NA BAZI 10/11 NOĆENJA U IZABRANOJ VILI ILI HOTELU

Grcka- Zakintos- Laganas- Socrates- ceneGrcka- Zakintos- Laganas- Socrates- cena prevoza

Legenda: St 02 – dvokrevetni studio St 04 – četvorokrevetni studio St 03 – trokrevertni studio App 04 – četvorokrevetni apartman 1/2 soba – dvokrevetna soba 1/2*soba – dvokrevetna soba u prizemlju (francuski balkon) 1/3 soba – trokrevetna soba ND – noćenje sa doručkom NA – najam studia/ apartmana PL – pomoćni ležaj A/C – klima ND – noćenje sa doručkom PP – polupansion,Hotel Leda I dete 4-11 PP – u 1/3 sobi (2 cene za odrasle iz 1/3 sobe+cena za dete)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Pilion-Beograd sa pratiocem grupe do izabranog objekta na relaciji po programu
- Usluge smeštaja na bazi najma studia/apartmana za izabrani termin prema tabeli na bazi 10 noćenja
- Servis predstavnika naše agencije
- Troškovi organizacije programa i usluge lokalnog grčkog partnera

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
- Ostale individualne i ne pomenute troškove
- Fakultativne izlete i rent-a-car

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre polaska na put

- Čekovima građana

- Platnim karticama (Visa, Master, Maestro, Dina…)

- Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

1. dan - Beograd – sastanak putnika pola sata ranije u odnosu na predviñeno vreme, dan ranije u odnosu na datum iz tabele. Polazak autobusa za Tasos u 17:00h iz
Beograda, parking Sava Centra (savska strana), a polazak iz Novog Sada (uz doplatu) u 15:00 h. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.
2. dan – 11. dan - Tasos – dolazak u Potos, smeštaj, boravak u izabranom objektu na bazi najma studija/apartmana.
12. dan - napuštanje objekta, polazak autobusa u vreme dobijeno od strane našeg predstavnika. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.
13. dan - dolazak u Beograd na mesto polaska. Kraj usluga.

OBAVEZNO DVA DANA PRE PUTOVANJA PROVERITI TAČNO VREME I MESTO POLASKA AUTOBUSA

Svaki putnik je u obavezi da poseduje važecu putnu ispravu (kopija stranice sa ličnim podacima se dostavlja agenciji). Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu dokumentaciju, ne dobijanje vize za kategoriju grañana kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU, u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja agencije. Preporučujemo putnicima koji poseduju biometrijske pasoše da se o uslovima putovanja i boravka u EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu u ambasadama zemlje u koje putuju ili na www.europa.rs. Više informacija o ukidanju viznog režima i uslovima boravka u EU možete dobiti i na našem sajtu www.robinson.rs. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 40), agencija Robinson zadržava pravo da otkaže putovanje ili realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom. Krajnji rok za otkazivanje aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

Napomena: Sve vreme boravka Vam na raspolaganju stoji stručan predstavnik naše agencije ili lokalnog partnera, koji će se potruditi oko Vašeg kompletnog boravka na odabranom ostrvu i ponuditi brojne fakultativne izlete u saradnji sa lokalnim agentom.

- u studije i apartmane se ulazi prvog dana iz tabele od 14:00h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00h. Studija i apartmani se čiste na svaka tri dana, a
posteljina se menja jednom na polovini smene. Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi u Grčkoj su gotovo uvek na rasklapanje, manjih dimenzija od standardnog ležaja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

YUTA

011/24-38-604
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Kursulina 19, BG
(kod Kalenić pijace)