DOROTHEA STUDIOS, Lezbos-Anaksos

Najam apartmanaBazenSportski sadržajiBesplatan parking

DOROTHEA STUDIOS, Lezbos-Anaksos

Opis hotela

Lokacija: Objekat je na 300 m od plaže, 50 m od autobuske stanice, 60 km od aerodroma.

Usluga: Smeštaj je na bazi najma.

Sadržaji: Hotel se prostire na 600 m2, sastoji se iz jedne zgrade. Recepcija radi 24 h. Hotel poseduje parking, garažu, pristup za autobuse, TV sobu, baštu.

Sport i zabava: Gostima je na raspolaganju bazen sa slatkom vodom u susednom hotelu, udaljen oko 100 m. Hotel poseduje terasu za sunčanje, bar na bazenu, ležaljke i suncobrani na bazenu su besplatni uz naručeno piće. Na usluzi gostima su i peškiri za plažu. Takodje za goste hotela tu je i mogućnost korišćenja vodenih sportova.

Napomena: Kompleks velikih studija, koji primaju 4 i više gostiju. Lepa peščana plaža je na 5 min hoda. Preporučujemo ga porodicama sa decom.

 

O Lezbosu

Još od antičkih vremena ostrvo Lezbos slovi kao izvor posebne energije. Skoro na svakom koraku može se naići na momenat uzvišene lepote, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Na ostrvu se na svakom koraku oseća gostoprimstvo, ljubaznost i iskreno poštovanje. Izvorna lepota ovog ostrva ostaje u sećanju dugo.Ostalo je još uvek poprilično netaknuto, onakvo kakvo je vekovima bilo, bez težine čelika, stakla, i ostalih modernih materijala. Imaćete utisak da je vreme stalo, ostavivši Lezbos nedirnutim.

Ovo romantično mesto na čudan način ujedinjuje ribarska sela i mala turistička mesta, prepoznatljiva po kamenim kućama sa crvenim krovovima, koje se uzdižu uz strme ulice i popločene stepenice, sve do monumentalnih gradskih zidina. Mnogobrojne taverne u lučkim delovima nude bogat izbor morskih i drugih specijaliteta.Zbog svega ovoga, ukoliko želite da osetite suštinu grčkog duha, ovo je pravo mesto za vas!

Topla klima, plodna zemlja, ljubazno stanovništvo,divne plaže i bogato more su ono što nudi Lezbos. Na ostrvu danas postoji 11 milona stabala maslina, koje pokrivaju 40% njegove površine. Na zapadnom delu ostrva nalazi se, druga po veličini u svetu, “kamena šuma” sekvoje. Nastala je tako što su, pre oko 20 miliona godina, stvoreni povoljni uslovi za fosilizaciju usled erupcije vulkana, prilikom koje je tadašnja tropska šuma na severozapadu ostrva bila metrima pokrivena lavom. Nakon iskopavanja, pronađene su velike količine okamenjenih stabala.

Posebno naglašavamo da je Lezbos jedino ostrvo na svetu, koje je kao celokupna teritorija dobilo status “Geopark” –  dodeljuje ga Evropska Mreža Geoparkova (koja je u bliskoj saradnji sa UNESCO-m).

Lezbos ima dugačku istoriju koja seže više od 2 miliona godina unazad. Ovde su rođeni neki od najpoznatijih ljudi u istoriji, kao sto su grčki slikar Theofilos, pesnici Sappho i Alcaeus, kao i jedan od najpoznatijih filozofa sveta Pittacus.

Ovo je najsunčanjije ostrvo Egejskog mora i treće po veličini među grčkim ostrvima, površine 1632 km2 i obalom dugačkom 370 km. Ima razuđenu obalu i dva zaliva od kojih je veći Kalonis i manji Geras. Ostrvom dominiraju planine, a dva najveća planinska vrha su Olympus i Lepetimnos, oba dostižu visinu od oko 968m nadmorske visine.

Na Mitiliniju vlada mediteranska klima, sa srednjom godišnjom temperaturom od oko 18 stepeni celzijusa i bujnom vegetacijom. Iako je ostrvo u sastavu Grčke, mnogo je bliže turskom kopnu, što na najužem mestu iznosi samo 15 km, a do turskog grada Izmira, vazdušnom linijom je udaljeno 100 km. Glavni grad ostrva je Mitilini, koji se nalazi na istočnoj strani ostrva, u blizini manjeg zaliva, Geras.Ostrvo Lezbos je poznato kao najbolja lokacija u Evropi za posmatranje ptica selica. Na Lezbosu postoje i izvori vrele vode koji su bili poznati jos u antičko doba. Preporučivali su ih onima koji su patili od hronične reume, kožnih oboljenja i išijasa.

Hoteli na ostrvu su uglavnom porodični, gde svi gosti imaju utisak tople, domaćinske atmosfere. Većinom su to objekti sa manjim brojem soba, koje odlikuje pre svega čistoća i udobnost. Izgrađeni su od prirodnih materijala. Gostoprimstvo vlasnika i osoblja je na visokom nivou i ne može se porediti sa drugim letovalištima.

Briga o gostu je prioritet, hrana koja se sprema u hotelima je u većini slučajeva domaća, tradicionalna grčka, spremljena s puno pažnje domaćina.

Ostrvo je takođe poznato i po svojim jedinstvenim manastirima, koje ne propuštaju da obiđu svi gosti ostrva.

Treba napomenuti i da je ovo ostrvo mesto na kom i dalje postoji prva fabrika grčkog nacionalnog pića – ouzo, po mnogim mišljenjima najkvalitetnijeg ouza u zemlji.

Naš utisak prilikom boravka na ostrvu je da meštani izuzetno vole srpski narod i da se iskreno raduju što će prvi put srpski turisti organizovano i u većem broju doći na njihovo ostrvo i otkriti netaknuti raj.

  • CENOVNIK 2013-FX
  • PLAĆANJE ARANŽMANA
  • PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

CENE SU IZRAŽENE U €UR PO OSOBI

dorothea

LEGENDA:

N – usluga noćenja ( najam sobe, studija ili apartmana ); ND – usluga noćenje sa doručkom; PP – (polupansion) usluga noćenje sa doručkom i večerom; PA-(pun pansion) usluga noćenje sa doručkom,ručkom i večerom; ALL/UAL – (sve uključeno) po pravilima hotela; GV-pogled na vrt,SSV-pogled na more sa strane,SV-pogled na more,MV-pogled na kopno; PAX-osobe

Cena putovanja obuhvata:
– izabrani smeštaj i pansionske usluge (10 ili 11 noćenja) u hotelu/apartmanu/studiu prema tabeli
– troškove transfera aerodrom – hotel – aerodrom
– servis predstavnika agencije i troškove organizacije programa.
– Rezervaciju hotela ili apartmana

Cena putovanja NE obuhvata:
– avio – čarter let na relaciji Beograd – Lezbos (aerodrome Mitilini) – Beograd (140 eura PO OSOBI)
– aerodromsku taksu u Beogradu i na Lezbosu. Očekivani iznos je oko 38,3€ (podložno promeni). Plaćanje u agenciji. Deca od 0-2 godine plaćaju taxe 25€
– međunarodno putno ( zdravstveno ) osiguranje putnika.Uplata se može izvršiti u Agenciji
– YQ taksu, kompanijsku taksu za poskupljenje goriva oko 10€ (ne plaćaju deca od 0-2 god.). Plaćanje u agenciji.
– Fakultativni izleti i drugi individualni troškovi putnika

CENE SU IZRAŽENE U €UR PO OSOBI A PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU PROCREDIT BANKE NA DAN UPLATE

– 30 % ukupne cene putovanja plaća se prilikom prijave i rezervacije putovanja
– 70 % ukupne cene putovanja plaća se najkasnije 15 dana pre putovanja

Način plaćanja:

-gotovinski

-platnim karticama (Master, Maestro, Visa i Dina )

-čekovima građana

-uplatom na račun

1. dan: Beograd – Mitilini /Lezbos/: Sastanak učesnika putovanja na aerodromu Beograd u holu za međunarodne polaske 2 sata pre poletanja aviona gde preuzimate avio karte i vaučere. Pristupanje šalteru za predaju prtljaga i odlazak na pasošku kontrolu. Od momenta predaje prtljaga, brigu o putnicima preuzima služba aerodroma, putnik je dužan da se ponaša po dobijenim instrukcijama adrodromskog osoblja. Direktan čarter let do ostrva Lezbos. Let JU 5774 traje 1h i 30 min. Po sletanju sledi pasoška kontrola, podizanje prtljaga i transfer do hotela po rasporedu gde gosti borave, smeštaj, noćenje.

Od 2. – 11. ili 12. dana Lezbos: Slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta (program izleta dobićete od našeg vodiča), noćenje sa uslugama navedenim u cenovniku.

11. ili 12. dan Lezbos: Napuštanje soba , slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola. Direktan čarter let JU 5775 do Beograda. Dolazak u Beograd.

– Popusti za decu važe u pratnji dvoje odraslih, osim ako u tabeli nije drugačije naznačeno.
– Opisi smeštajnih kapaciteta sa fotografijama nalaze se na sajtu www.amostravel.rs , kao i u katalogu koji je sastavni deo ovog programa
– Organizator putovanja nije ovlašćen i nadležan da ceni ispravnost putnih i drugih isprava.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene cena od strane hotelijera ili prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
– Cene su garantovane samo u slučaju uplate kompletne sume aranžmana.
– Putnicima sa biometrijskim pasošima nije potrebna viza za boravak u Grčkoj. Putnici koji poseduju stare pasoše moraju izvaditi nove pasoše jer Grčka ambasada ne izdaje nove vize.

Agencija zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.

Ostali smeštaj

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova