Putovanje - Moskva - Viljnus - Minsk - Uskrs 2018. - 5 noćenja, autobus

Putovanje - Moskva - Viljnus - Minsk - Uskrs 2018. - 5 noćenja, autobus

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/moskva-viljnus-minsk-uskrs-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA MOSKVA – MINSK – VILJNUS ZA USKRŠNJE PRAZNIKE 2018. GODINE!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-uskrs-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE 2018. GODINE U EVROPSKIM METROPOLAMA!

Neobično putovanje dugo 5.000 kilometara sa posetom biserima istoka… Posetićemo prestoni grad Litvanije čiji se istorijski centar nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a u povratku ćemo posetiti prestonicu Belorusije, grad Minsk koji svakog posetioca fascinira svojim prostranim bulevarima i parkovima. Naravno, cilj putovanja je Moskva, neverovatan i fascinantan grad pun kontradiktornosti koje čine ovaj grad toliko voljenim. Prestonica Rusije u svakom smislu reprezentuje svoj status! Raskošna, sanjiva, užurbana, mirna… Sve je to Moskva…

Grad sa toliko različitih ambijenata koji gotovo sami za sebe predstavlja grad u malom. Prošetati se Crvenim trgom podno moćnih zidina Kremlja, poglede usmeriti ka Vrapčijim gorama ili neboderima, zagledati se u pločnik Arbata, probati blinki, kavijar, čokoladu,… Toliko toga ima u ovom gradu! Čudesne priče, neverovatni prizori i neka čudna ruska smirenost… Sve uskomešano! Pridružite nam se na ovoj zaista lepoj turi i upoznajte Moskvu kroz naše priče i viđenja.

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN: 31.03.-09.04.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

CENA ARANŽMANA:

*SPECIJALNA PONUDA – VAŽI ZA OGRANIČENI DEO KAPACITETA*

299 € po osobi u 1/2 i 1/2+1 sobi

*REDOVNA CENA*

329 € po osobi u 1/2 sobi

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI:

Umesto 75 € – samo 60 €

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

– Poseta kompleksu Kremlja sa uključenim ulaznicama za Saborski kompleks i Oružanu palatu
– Obilazak najlepših metro stanica Moskve sa obilaskom ulice Tverska i Arbat (bez karti za metro)
– Obilazak Lomonosova i Novodevičanskog manastira (bez karti za metro i ulaznice za manastir)

Poseta kompleksu Kremlja, Saborskom kompleksu i Oružanoj palati – rezervacija OBAVEZNA u agenciji kao i uplata navedenog iznosa ukoliko se samo opredeljujete za ovaj fakultativni program

Opis smeštaja:

Tačna imena hotela i njihova lokacija biće poznati 10 dana pre polaska na putovanje.

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

HOTEL IBB 3*, MINSK

http://ibb.by/en/ ili sličan

Hotel se nalazi u pregrađu Minska, oko 10 km od istorijskog centra grada. Hotel je standardne “budžet” kategorije sa skromnim sadržajima u vidu lobija sa dnevnim boravkom, recepcije otvorene 24 sata, salonom za posluženje doručka i aperitiv bara, WiFi. Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon.

HOTEL IBIS STYLES VILNIUS 2*sup., VILJNUS

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-A076-ibis-styles-vilnius/index.shtml ili sličan

Hotel se nalazi oko 6 km od centra grada i u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza putem kojeg je hotel odlično povezan sa centrom grada. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, info pult, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon.

HOTEL COSMOS 3*, MOSKVA

http://www.hotelcosmos.ru/ ili sličan na liniji metroa

Ovaj legendarni i prepoznatljivi hotel lociran je na Prospektu Mira, jednoj od glavnih moskovskih avenija, u blizini metro stanice (400m). Hotel je jedan od najvećih hotela u Rusiji i Evropi sa čak 1777 smeštajne jedinice. Između ostalih mnogobrojnih sadržaja, hotel poseduje nekoliko recepcija koje su otvorene 24 sata, WiFi, nekoliko restorana, nekoliko barova, fitnes centar, nekoliko banket sala, nekoliko konferencijskih dvorana… Smeštaj je predviđen u standard sobe kategorije 3*. Sve sobe su sa kupatilom (tuš-WC), WiFi, TV, telefon.

(UKOLIKO U OPISANIM HOTELIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA)

Program putovanja

1. dan

Polazak iz Beograda i Novog Sada u popodnevnim časovima. Putovanje preko Mađarske, Slovačke. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan VILJNUS

Dolazak u VILJNUS u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan VILJNUS

Doručak. Odjava iz hotela do 8.30. Odlazak do centra grada i pešački obilazak uz razgledanje istorijskog jezgra koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-: Katedrala, Opera i Teatar, Parlament, panorama Gore tri krsta, Koncertna dvorana… Slobodno vreme za šetnju i uživanje u srednjovekovnim krivudavim uličicama starog grada. Polazak ka Moskvi oko 19h. Noćna vožnja preko Letonije…

4. dan MOSKVA

Dolazak u MOSKVU u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. dan MOSKVA Panoramica & Kremlin Tour

Doručak. Polazak u 9h u organizovano, panoramsko razgledanje grada sa obilaskom: Crveni trg, zidine Kremlja, crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj Teatar, hram Hrista Spasitelja (poseta hramu),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Popodne, fakultativna poseta kompleksu KREMLJA. Ulazak u kompleks kroz kapiju Troitskaja i prolazak kraj dve monumentalne palate, palate Arsenala i palate Kongresa. Odlazak do centralnog dela kompleksa gde se nalazi znameniti Car top i Car zvono – ogromne strukture koje reflektuju veličinu i snagu carske Rusije. Obilazak Saborskog trga na kojem se nalazi Patrijaršija – sedište Ruske pravoslavne crkve, Zvonik Ivana Velikog, Blagoveštenjska Saborna crkva, Uspenska Saborna crkva, Arhangelska Saborna crkva… Poseta crkvama u kojima se nalaze sjajne freske. U Arhangelskom Saboru se nalaze grobnice vladara Moskve i Rusije od 14. veka pa sve do trenutka kada je car Petar Veliki izmestio prestonicu iz Moskve u Petrovgrad. Nakon obilaska Saborskog trga, odlazak do Oružane palate. Poseta muzeju u palati koji sadrži veliki broj umetničkih dela, kao i carski nakit i Faberžeova jaja urađena u tehnici najpreciznijeg filigrana, od zlata i srebra sa dragim kamenjem. Nakon posete Kremlju sledi slobodno vreme i individualni povratak u hotel metroom. Noćenje.

6. dan MOSKVA City Tour & Metro stanice

Doručak. Odlazak metroom do Crvenog trga i eksterijerno razgledanje crkve Svetog Vasilija Blaženog, Lenjinovog mauzoleja, robne kuće “GUM”, Istorijskog muzeja… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz predlog šetnje kroz Aleksandrovski vrt kod Kremlja gde se nalazi Večna vatra i niz interesantnih monumenata. Takođe je predlog da u zoni Ohotni Rjad potražite neki lep restoran za ručak, ili da se prošetate prelepim uličicama Kitaj Goroda. Polazak na fakultativni, organizovani obilazak najlepših metro stanica grada Moskve koje su uređene poput galerijskih prostora. Odlazak do ulice Tverska koja se smatra za jednu od gradskih najelegantnijih zona, kao i do čuvene pešačke zone Arbat koja je prepuna suvenirnica, kafea, restorana… Slobodno vreme u Arbatu. Individualni povratak u hotel. Uveče, fakultativno, odlazak na krstarenje rekom Moskvom sa večerom i uz sjajan pogled na grad sa reke. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan MOSKVA Lomonosov & Novodevičanski Sabor

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni program metroom. Odlazak do Vrapčevih brda i do znamenitog Univerziteta Lomonosov. Sa platoa ispred Univerziteta se pruža fantastičan pogled na celu Moskvu. Nakon obilaska Lomonosova, odlazak metroom do Novodevičanskog manastira, najstarijeg i najpoštovanijeg manastirskog kompleksa u Moskvi. Kompleks se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Unutar kompleksa se nalazi prelepa Saborna crkva Smolenske Bogorodice. Na manastirskom groblju sahranjene su mnoge slavne osobe: Anton Pavlovič Čehov, Nikolaj Vasiljevič Gogolj, Petar Kropotkin, Nikita Hruščov, Sergej Prokofjev, Dmitrij Šostakovič, Konstantin Stanislavski, Boris Jeljcin… Povratak do centra Moskve i slobodno vreme do polaska ka Belorusiji, odnosno do 22h. Noćna vožnja ka Minsku…

8. dan MINSK

Dolazak u MINSK, Belorusku prestonicu u podnevnim časovima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje grada i smeštaj u hotel. Noćenje.

9. dan MINSK

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra grada. Organizovani obilazak istorijskog centra uz razgledanje: trg Nezavisnosti sa monumentalnom statuom Lenjina i raskošnim socijalističko-realističnim zdanjima koja pripadaju Vladi Belorusije, crkva Sv. Simona i Jelene sa impozantnim zvonikom, Oktobarski trg, Centralni trg sa Domom oficira, trg Pobede sa obeliskom Pobede… Slobodno vreme do polaska ka Srbiji oko 19h. Noćna vožnja preko Poljske, Slovačke i Mađarske…

10. dan

Dolazak u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
– 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni “buffet” – samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Moskvi
– 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni “buffet” – samoposluživanje) u hotelu sa 2/3* u Viljnusu
– 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni “buffet” – samoposluživanje) u hotelu sa 2/3* u Minsku
– smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (trokrevetne sobe nisu moguće!)
obilaske prema programu: Minsk, Viljnus, panoramki obilazak Moskve + Moskva City Tour metroom (bez karti za metro)

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
– Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
– Karte za metro tokom obilaska Moskve – plaćaju se isključivo na licu mesta (cca 2 €)
– FAKULTATIVNO krstarenje rekom Moskvom sa večerom na brodu – 40 € (nije uključeno u ponuđeni paket izleta; prijava isključivo u agenciji; plaćanje isključivo na licu mesta!)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI:

Umesto 75 € – samo 60 €

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

– Poseta kompleksu Kremlja sa uključenim ulaznicama za Saborski kompleks i Oružanu palatu
– Obilazak najlepših metro stanica Moskve sa obilaskom ulice Tverska i Arbat (bez karti za metro)
– Obilazak Lomonosova i Novodevičanskog manastira (bez karti za metro i ulaznice za manastir)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

– Poseta kompleksu Kremlja sa uključenim ulaznicama za Saborski kompleks i Oružanu palatu – 45 € (rezervacija OBAVEZNA u agenciji kao i uplata navedenog iznosa ukoliko se samo opredeljujete za ovaj fakultativni program)
– Obilazak najlepših metro stanica Moskve sa obilaskom ulice Tverska i Arbat (bez karti za metro) – 15 €
– Obilazak Lomonosova i Novodevičanskog manastira (bez karti za metro i ulaznice za manastir) – 15 €

FAKULTATIVNO krstarenje rekom Moskvom sa večerom na brodu – 40 € (prijava isključivo u agenciji; plaćanje isključivo na licu mesta!)

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza,parking,  vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi  i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

FS

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 45. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova