Putovanje - Dvorci Loare - Uskrs 2018. - 5 noćenja, autobus

Putovanje - Dvorci Loare - Uskrs 2018. - 5 noćenja, autobus

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/dvorci-loare-uskrs-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA DVORCE LOARE ZA USKRŠNJE PRAZNIKE 2018. GODINE!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-uskrs-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE 2018. GODINE U EVROPSKIM METROPOLAMA!

Vodimo Vas u zemlju zamkova, istorije, sjajnog vina, sireva i čudesnih priča…Većina raskošnih velelepnih dvoraca, koji oslikavaju glamurozni aristokratski život vekovima unazad, nalazi se na samoj Loari i njenim pritokama Šer i Indre. U periodu od 10. do 15. veka u dolini Loare niklo je na stotine dvoraca, palata i letnjikovaca u bajkovitom ambijentu. Zahvaljujući romantičnim pejzažima, čitava dolina nosi naziv bašta Francuske. U bašti Francuske mi ćemo omirisati najlepše cveće, odnosno posetićemo najpoznatije dvorce, poput Aze le Ridoa, Šinona, Šenonsoa, Amboaza, Šambora… Teško je uopšte izdvojiti neke pre drugih, ali nekako smo uspeli da ukrojimo u ovaj program one najpoznatije… A da li su i najlepši, e to je već stvar ukusa… Iza zidova ovih veličanstvenih zdanja kriju se bezborijne priče o vlasnicima, gostima, kraljevima, ljubavnicama, kraljicama… Čitava jedna istorija! Pozivamo Vas da nam se pridružite i otkrijete sa nama najlepše dvorce u dolini Loare.

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN: 01.04.-08.04.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

CENA ARANŽMANA: 

*SPECIJALNA PONUDA* – VAŽI ZA OGRANIČENI DEO KAPACITETA*

299 € po osobi u 1/2 i 1/2+1 sobi

*REDOVNA CENA*

329 € po osobi u 1/2 i 1/2+1 sobi

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI:

Umesto 100 € – samo 80 €

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

– Izlet DVORCI LOARE I: AZE LE RIDO – ŠINON – D’USE sa uključenom ulaznicom za dvorac d’Use
– Izlet DVORCI LOARE II: ŠENONSO – AMBOAZ – KLO LUSE – ŠAMBOR sa uključenim ulaznicama za dvorac Šenonso, dvorac Amboaz i dvorac Šambor

– Doplatu za jednokrevetnu sobu – 110 €
– Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €

Opis smeštaja:

Tačna imena hotela i njihova lokacija biće poznati 10 dana pre polaska na putovanje.

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Naše grupe smeštamo obično u navedene hotele, ali tačno ime hotela i njegova lokacija biće poznato 10 dana pre putovanja.

HOTEL IBIS 2*, Lion

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-3739-ibis-budget-lyon-gerland/index.shtml ili sličan

Hotel se nalazi u južnom predgrađu Liona, na oko 8 km od istorijskog centra grada. Svega 1,5 km od hotela, nalazi se i metro stanica, a u neposrednoj blizini se nalazi i nekoliko restorančića. Hotel je standardne kategorije za Ibis hotele i poseduje skroman nivo usluga. Pored lobija i recepcije nalazi se mali aperitiv bar i salon za posluženje doručka (skroman i jednoličan doručak koji se servira tipa “buffet”). Hotel raspolaže i sa besplatnim WiFi. Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC (odvod, bez kabine), TV, centralno grejanje. Sobe su dvokrevetne ili 1/2+1, odnosno dvokrevetne sa pomoćnim trećim ležajem koji je manjih dimenzija (fotelja na razvlačenje ili žičana konstrukcija na rasklapanje-tipa poljskog kreveta) te može naravno i bitnije ugroziti komfor treće osobe!

HOTEL IBIS 2*, Tur

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2611-ibis-budget-tours-nord/index.shtml ili sličan

Hotel se nalazi u severnom delu grada Tura. Od centra Tura hotel je udaljen oko 7,5 km. U neposrednoj blizini hotela nalazi se i nekoliko restorančića. Hotel je standardne kategorije za Ibis hotele i poseduje skroman nivo usluga. Pored lobija i recepcije nalazi se mali aperitiv bar i salon za posluženje doručka (skroman i jednoličan doručak koji se servira tipa “buffet”). Hotel raspolaže i sa besplatnim WiFi. Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC (odvod, bez kabine), TV, centralno grejanje. Sobe su dvokrevetne ili 1/2+1, odnosno dvokrevetne sa pomoćnim trećim ležajem koji je manjih dimenzija (fotelja na razvlačenje ili žičana konstrukcija na rasklapanje-tipa poljskog kreveta) te može naravno i bitnije ugroziti komfor treće osobe!

HOTEL ENRICHETTA 3*, Dezencano

http://www.hotelenrichetta.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u mestu Dezencano na jezeru Garda i udaljen je svega 1 km od cenra mesta. Hotel je standardne kategorije i poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, restoran za posluženje doručka (“buffet”; slab i jednoličan)… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje. Sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva!

(UKOLIKO U OPISANIM HOTELIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA)

Program putovanja

1. dan

Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. dan LION

Dolazak u LION u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan LION – DOLINA LOARE

Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h i odlazak do istorijskog centra Liona. Kraći organizovani obilazak grada (oko 1 sat) uz razgledanje: trg Belekur na ostrvu koje se nalazi između reka Saone i Rone, most Bonaparta preko reke Saone, katedrala Sv. Jovana iz 12. veka sa veličanstvenom gotskom fasadom, Opera sa neobičnom kupolom, Gradska kuća, veličanstvena fontana Bartoldi,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da se obavezno poseti kvart starog dela grada po imenu “Croix-Rousse”. Polazak ka Dolini Loare u 15h. Putovanje preko živopisnog Overnja ka oblasti Loare. Dolazak u večernjim satima (oko 22h) u regiju DOLINE LOARE i smeštaj u hotel u regiji grada Tura ili grada Bloa. Noćenje.

4. dan DVORCI LOARE I / AZE LE RIDO – ŠINON – D’USE

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni izlet ka DVORCIMA LOARE. Polazak na izlet u 8.30h, povratak u hotel do 20h. AZE LE RIDO je jedan od najvoljenijih i najbajkovitijih dvoraca Loare. Ovaj dvorac na vodi, utemeljen je na ostrvcu reke Indre. Renesansno zdanje zrači belinom i svetlošću koja se prelama i reflektuje u vodi. Balzak mu je dodelio epitet “brušeni dijamant u reci Indri”. Iza debelih zidova, u unutrašnjosti dvorca nećete sresti zavidan glamur. Slobodno vreme za individualnu posetu dvorcu (1 sat). Nastavak putovanja malog idiličnog seoca ŠINON koje u svojim krivudavim uličicama krije prelepe prodavnice, barove i restorančiće sa pravim francuskim duhom. Slobodno vreme u seocu za ručak i individualnu posetu DVORCU ŠINON koji predstavlja najveću atrakciju grada, nad kojim dominira poput utvrđenja. Odlazak do obližnjeg šatoa D’USE. Vrlo je moguće da je Šarl Pero baš ovaj dvorac i obližnje usnulo selo imao na umu kada je pisao svoju “Uspavanu lepoticu”. U pojedinim odajama postavljene su voštane figure, obučene u autentičnu odeću, koje u izvesnoj meri oslikavaju život kakav je nekada bio. Skupoceni nameštaj, bogata kolekcija oružja i stare zidne tapete čine enterijer ovog uspavanog dvorca. Uključena je i poseta dvorcu. Polazak ka hotelu u 19h. Povratak oko 20h. Noćenje.

5. dan DVORCI LOARE II / ŠENONSO – AMBOAZ – KLO LUSE – ŠAMBOR

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet ka DVORCIMA LOARE. Polazak na izlet u 8.30h, povratak sa izleta do 21h. Odlazak do dvorca ŠENONSO, “najromantičnijeg” dvorca u dolini Loare. Nazivaju ga i damski dvorac, s’ obzirom da su kroz istoriju većinom žene odlučivale o njegovoj sudbini. Anri II poklonio je dvorac svojoj ljubavnici Dajani od Poatjea, čijem ukusu je prilagođen izgled dvorca. Nakon Anrijeve smrti, Anrijeva žena Katarina Mediči proteruje iz dvorca Dajanu, i pretvara ga u svoj letnjikovac. Poseta dvorcu i slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog gradića AMBOAZ. Poseta DVORCU AMBOAZ, nekadašnjoj rezidenciji francuske dinastije Valoa. U ovom dvorcu je kralj Fransoa sreo Leonarda i dao mu obližnji letnjikovac KLO-LUSE na korišćenje u kojem je veliki maestro pravio svoje čuvene mašine. Sam letnjikovac se može takođe posetiti i nalazi se nedaleko od dvorca Amboaz. Poseta Amboazu uključuje i ulaznicu za dvorac Amboaz u kojem se u kapeli Sen Ibera nalazi grob Leonarda da Vinčija. Klo Luse se individualno posećuje. Slobodno vreme u mestašcu Amboaz za ručak. Nastavak putovanja do dvorca ŠAMBOR,uz Šenonso, najposećenijeg dvorca Loare. Najveći dvorac doline Loare, predstavlja jedan od najupečatljivijih primera renesansne arhitekture. Izgrađen je kao lovačka kuća francuskog kralja Fransoe I. Dvorac ima 6 ogromnih kula, 440 odaja, 365 kamina i 84 stepeništa i predstavlja pravi arhitektonski delirijum. Vrhunac arhitektonskih rešenja je sumanuto stepenište u obliku dvostruke spirale, gde ljudi mogu ležerno da se penju i silaze, a da se pritom ne sretnu. Šambor je okružen parkovima površine 50 km2 kojima slobodno tumaraju jeleni i divlje svinje. Nakon posete dvorcu, povratak u hotel i noćenje.

6. dan TUR – BLOA

Doručak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 9.30h. Odlazak do centra gradića TUR koji predstavlja jedan od najlepših gradova doline Loare. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz šetnju preko prelepog trga Plumero i ulice Kolber do katedrale Sv. Gasijana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost popodnevnog odlaska do gradića BLOA sa vozom. U ovom gradu se nalazi još jedan dvorac vredan posete, a sam grad Bloa predstavlja jedan od najživopisnijih u dolini Loare. Polazak ka Italiji iz Tura u 21h. Noćna vožnja preko Liona, Torina i Milana.

7. dan JEZERO GARDA – SIRMIONE

Dolazak na JEZERO GARDA u prepodnevnim satima. Poseta mestu SIRMIONE, najlepšeg na obali poznatog alpskog jezera. Sirmione poseduje izuzetno slikovite srednjovekovne ulice i staru tvrđavu na vrhu poluostrva sa kojeg se pruža prelep pogled na jezero i Alpe u pozadini. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 15h polazak ka hotelu i smeštaj u regiji Garde. Slobodno vreme i noćenje.

8. dan GARDA – NOVI SAD – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.45h i odlazak iz hotela u 9h. Putovanje preko Verone, Venecije, Trsta i dalje preko Slovenije i Hrvatske. Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim noćnim satima (oko ponoći). Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
– 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelima sa 2/3* (1 noćenje sa doručkom u regiji Liona, 3 noćenja sa doručkom u regiji Dolina Loare, 1 noćenje sa doručkom u regiji Garde)
– smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
– obilaske Liona, Tura i Sirmionea prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
– usluge vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
– Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
– Ostale nepomenute usluge
– Izlet iz Tura do gradića Bloa sa vozom – individualno, po želji uz plaćanje na licu mesta (cca 30 €)
– Gradska taksa u hotelima (cca 1 € po noćenju) – plaća se isključivo na licu mesta na recepciji hotela!

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI:

Umesto 100 € – samo 80 €

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

– Izlet DVORCI LOARE I: AZE LE RIDO – ŠINON – D’USE sa uključenom ulaznicom za dvorac d’Use
– Izlet DVORCI LOARE II: ŠENONSO – AMBOAZ – KLO LUSE – ŠAMBOR sa uključenim ulaznicama za dvorac Šenonso, dvorac Amboaz i dvorac Šambor

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

– Dvorci Loare I – 50 €
– Dvorci Loare II – 50 €

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza,parking,  vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi  i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI I DOPLATE:

– Doplatu za jednokrevetnu sobu – 110 €
– Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €

DOPLATA ZA ORGANIZOVANI PREVOZ IZ UŽICA, POŽEGE, ČAČKA, LAZAREVCA, KRAGUJEVCA: 20 € (minimum 4 osobe; ograničen broj!)

FS

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 45. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.

Pariz - Dvorci Loare - 4 noći autobus

Dolina Loare - 4 noći autobus

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova