Vila Soula, Tasos - Skala Marion

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/tasos-i-kavala-letovanje-2019 ZA CELOKUPNU PONUDU APARTMANA NA TASOSU!

OPIS VILE

Lokacija: Vila se nalazi na oko 100 m od gradske plaže puticem koji se nalazi pored vile i na oko 700m od Šećerne plaže, jedne od najlepših na Tasosu. Vila se nalazi na uzvišenju sa koga se pruža prelep panoramski pogled na samo mesto i more.

Struktura: Vila poseduje tri studija, dva trokrevetna i jedan dvokrevetni, okrenuti prema moru. Studio broj 1 – 1 /2 studio sa francuskim ležajem i kupatilom sa nižim plafonom. Studio broj 2 – 1/3 studio manje kvadrature sa francuskim ležajem i jednim standardnim ležajem, kupatilo skromno opremljeno bez tuš kabine. Studio broj 1 i broj 2 koriste zajedničku kuhinju, koja se nalazi na terasi sa koje se pruža prelep pogled. Iz tog razloga ga predlažemo većim porodicama ili dva za dva para. Studio broj 3 – 1/3 studio, manje kvadrature, francuski ležaj i jedan standardni ležaj, ima sopstvenu kuhinju. Idelan je za porodicu sa jednim manjim detetom. Peskiri su sastvani deo svake smestajne jedinice. Vila ima wi-fi.

Klima uređaj: Nema klimu.

AGENCIJA NE MOŽE GARANTOVATI BRZINU INTERNETA I NIJE ODGOVORNA U SLUČAJU SLABOG SIGNALA ILI NESTANKA INTERNETA USLED TEHNIČKIH PROBLEMA GRČKIH OPERATERA.

Ukratko o Skala Marionu

Skala Marion (Skala Maries) je mirno ribarsko mesto na jugozapadnoj strani Tasosa.  Od Limenasa udaljeno je 32 km, a od Limenarije 6 km.  Sa selom Maries koje je uvučeno 15 kilometara u unnutrašnjost ostrva čini celinu.

Postoje 2 priče o nazivu ovog mesta. Prva verzija je da je mesto dobilo ime po ženi Mariji koja je jedina preživela napad pirata (Skala Maries, Marijina luka) dok je druga priča da je mesto dobilo ime po posebnoj vrsti duda “mouries”.

Skala Marion je jedino mesto na obali na koje turizam nije imao uticaja. Kuće su zadržale svoj autentičan izgled, ulice su uske, meštani se bave ribolovom, proizvodnjom maslinovog ulja I meda.

Na 13 km udaljenosti od Skale Marion, blizu sela Maries, nalazi se manastir Uspenja Pesvete Bogorodice. Manastir se nalazi u maslinjaku, nadomak planinskog izvora vode za koji se od davnina veruje da poseduje isceliteljske moći. U manastiru se nalazi ikona Presvete Bogorodice, a svake godine, na ovo mesto dolazi na hiljade vernika moleći se za dobrobit sebe I svoje porodice .  Selo i luka Maries su u uskoj vezi sa Svetom Gorom. Mnogo monaha sa Svete Gore potiče iz ovih mesta. Takođe, 3 grčka manastira sa Svete Gore (Stavronikita, Karakallou i Xiropotamou) i danas su vlasnici zemlje u ovoj oblasti.

Skala Marion poseduje 3 prelepe plaže –  Atspas tj. Šećerna plaža, nalazi se na ulazu u Skalu Maries, more je kristalno čisto, a plićak je veoma dug, na ovoj plaži nalaze se suncobrani I ležaljke za iznajmljivanje iza kojih se nalazi mreža za odbojku. Zanimljivo je da se u vodi mogu naći morske zvezde, a po okolnim stenama ima hobotnica ;  gradska plaža – nalazi se u centru mesta, šljunkovita je, na njoj nikad nema gužve,a u blizini su restorani sa ribljim specijalitetima; Platanas, lepa  peščana plaža koja se nalazi na izlazu iz mesta.

U Skali Marion nalaze se market, pekara, apoteka, nekoliko taverni, internet klub, dečije igralište i šetalište uz more. Duž šetališta postavljeni su starinski lampioni, kao I klupe, pa je ovo mesto veoma romantično.

Zbog svog mira i divnih predela koji je okružuju, Skala Marion je idealno mesto za porodični odmor.

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova