Putovanje - Pariz - Proleće 2018. - 5 noćenja, autobus

Putovanje - Pariz - Proleće 2018. - 5 noćenja, autobus

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/pariz-prolece-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU PROLEĆNIH ARANŽMANA U PARIZU!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-prolece-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU PROLEĆNIH ARANŽMANA U EVROPSKIM METROPOLAMA!

Prvo su u Pariz došli slikari. Zatim su pisci zauzeli njegove najlepše kvartove. Uz miris slikarskih boja pod pariske krovove ušao je miris duvana iz intelektualnih lula. Danas nikakvim sredstvima nije moguće provetriti pariske mansarde. Za slikarima pohriliše ka gradu svetlosti razni mudraci i ludaci, najlepše žene i najumnije glave sveta… Razmišljati danas o Parizu znači snivati one snove koje je “Belle Epoque” pružala došljacima iz celog sveta. Pariz je još uvek upaljena sveća na oltaru boemskog života Monmartra, i beskonačno lutanje po kafanicama Monparnasa. Midinete, promukli glas Žilijet Greko; zakovitlani kan-kan u Mulen Ružu, još manje suknje u Foli Beržeru i Lidu. Pariz…to su i intimne večere u separeu “Kod Maksima”… Priče o boemskom životu starog Pariza, o glasu i lutanju “malog vrapčića”, o sjaju minulih vremena… Sve Vas to očekuje u gradu svetlosti, najposećenijem gradu sveta!

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN: 29.06.-07.07.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

CENA ARANŽMANA: 

299 € po osobi u 1/2 i 1/2+1 sobi

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI:

Umesto 120 € – samo 90 €

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

– Pariz Monmartre & City Tour prema programu
– Versailles Tour sa uključenom ulaznicom za Versajsku palatu, bez ulaznice za vrtove
– Seine Cruise – krstarenje Senom
– Louvre Tour – poseta muzeju Luvr sa uključenom ulaznicom za muzej i lokalnim vodičem
– Obilazak Praga prema programu sa lokalnim vodičem

*Fakultativni dvočasovni program sa posetom Bazilici Sen Deni – 20 € (prevoz metroom, ulaznica za baziliku i usluge vodiča) – ovaj program nije uključen u PAKET IZLETA i plaća se isključivo na licu mesta!*

*U PAKET IZLETA NE ULAZE KARTE ZA METRO KOJE SE ISKLJUČIVO KUPUJU INDIVIDUALNO NA LICU MESTA!!!*

– Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
– Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €

Opis smeštaja:

Tačna imena hotela i njihova lokacija biće poznati 10 dana pre polaska na putovanje.

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

HOTEL JUNO 3*, Prag

www.hoteljuno.cz ili sličan

Hotel se nalazi u 10. distriktu grada Praga, na liniji metroa uz pomoć kojeg se za 12 minuta stiže u strogi centar grada. Hotel se nalazi u neo-komunističkom soliteru koji je u potpunosti renoviran pre nekih 7 godina i pretvoren u savremen objekat sa preko 250 soba. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), Info pult, restoran za posluženje doručka, aperitiv bar, Tv salu, konferencijski centar, WiFi u javnim prostorijama (uz doplatu)… Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje.

HOTEL EUROHOTEL CRETEIL 2*, Pariz-Kretje

http://www.hotel-paris-creteil-metro.fr/fr/ ili sličan

Hotel je standardne kategorije i nalazi se u pariškom predgrađu Kretje, na liniji metroa. Hotel poseduje mali lobi sa recepcijom otvorenom 24 sata, aperitiv bar, salon za posluženje doručka (kako je i uobičajeno u Francuskoj, doručak je dosta slab i jednoličan). Sobe su sve sa kupatilom, TV, tel.

(UKOLIKO U OPISANIM HOTELIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA)

Program putovanja

1. dan

Polazak iz Novog Sada i Beograda u večernjim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke ka Moravskoj i Češkoj.

2. dan BRNO – KUTNA HORA – PRAG

Dolazak u prepodnevnim satima u prestonicu Moravske BRNO. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: katedrala Sv. Petra i Pavla, Biskupija, trg Slobode, Stara Radnica, Nova Radnica,… Slobodno vreme oko 2 sata. Nastavak putovanja ka Češkoj. Poseta srednjovekovnom gradu KUTNA HORA koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku, sledi obilazak grada uz razgledanje: crkva Sv. Barbare, najpoznatije znamenje grada sa bajkovitom gotskom fasadom i kitnjastim tornjevima, Jezuitski koledž, Gradska kuća,… Slobodno vreme za šetnju i uživanje u specifičnom ambijentu grada (cca 2 sata). Nastavak putovanja do PRAGA. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.

3. dan PRAG

Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u autobus do 9h. Transfer do centra Praga. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni četvoročasovni obilazak sa lokalnim vodičem grada koji uključuje razgledanje najpoznatijih gradskih znamenja: Hradčani sa katedralom Sv. Vida, Stara Kraljevska palata, bazilika Sv. Đorđa, kvart Mala Strana sa kanalom Čertovka, Karlov most preko Vltave, Stari grad sa Starogradskim trgom i čuvenim Orlojom, Vaclavski trg. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Parizu oko 20h. Noćna vožnja preko Nemačke.

4. dan PARIZ Tour Panoramic

Dolazak u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje grada iz autobusa sa osnovnim upoznavanjem sa gradom svetlosti i njegovim čudesnim pričama: trg Bastilje – mesto nekadašnjeg zloglasnog zatvora; trg Republike sa spomenikom Republici, Opera Garnier – jedna od najčuvenijih operskih kuća sveta; trg Etoal sa Trijumfalnom kapijom; avenija Šanzelize; trg Konkord; ostrvo Site sa katedralom Notr-Dam; Ajfelov toranj… Smeštaj u hotel u regiji grada u popodnevnim satima. Noćenje.

5. dan PARIZ Montmartre & City Tour

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni obilazak Pariza sa posetom Monmartru. U ovom programu ćemo koristiti metro! Odlazak do Pigala. Šetnja jednim od najpoznatijih delova Pariza sa razgledanjem čuvenog kabare kluba “Mulen Ruž” (spolja) uz priče o kan-kanu i vremenu “Belle Epoque”… Nastavak šetnje ulicom kraj kafea “2 vetrenjače” u kojem su snimane scene kultnog filma “Čudesna sudbina Amelije Pulen”. Pokazaćemo Vam i mesto gde je po prvi put odigran Tango Parisienne… Odlazak do “brda mučenika”, Monmartra. Razgledanje bazilike Sveto Srce (Sacré-Cœur) koju zbog blještavo bele mermerne fasade nazivaju i “bela golubica”. Odlazak do boemske četvrti Monmartra koja je prepuna živopisnih uličica, prelepih bistroa i restorančića. Šetnja trgom Tertr, ili kako ga nazivaju trg slikara. Slobodno vreme na Monmartru 2 sata. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem i odlazak metroom do trga Etoal i Trijumfalne kapije, jednog od najvoljenijih simbola Pariza. Šetnja, celom dužinom, Šanzelizeom – najčuvenijom avenijom na svetu (cca 2,5 km). Odlazak do trga Konkord na kojem se nalaze raskošne palate, egipatski Obelisk i prelepe fontane. Jednočasovni predah zua kaficu. Nastavak šetnje kroz dvorske parkove Tiljeri i kroz kapiju Karuzel prolazak do Luvra, nekadašnjeg kraljevskog dvorca a danas jednog od najpoznatijih muzeja na svetu. Nakon kraćeg predaha, nastavak šetnje do ostrva Site, mesta na kojem je nastao Pariz. Kraj velelepne palate Konsijeržeri i Svete kapele, odlazak do katedrale Notr Dam – Bogorodičine crkve o kojoj je sa puno ljubavi pisao Viktor Igo. Na kraju naše ture prošetaćemo se Latinskom četvrti u kojoj se nalazi znameniti Univerzitet Sorbona. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6. dan PARIZ Versailles Tour & Seine Cruise

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativni izlet do VERSAJA. Gradić nadomak Pariza svetski je postao poznat od trenutka kada je u njega preseljena prestonica Kraljevine Francuske i kada je izgrađen jedan od najraskošnijih dvoraca na svetu. Naš izlet uključuje i posetu Versajskoj palati sa individualnim obilaskom dvorana i salona koje su koristili članovi francuske kraljevske dinastije Burbon. Parkovi Versaja su posebna priča i potrebno bi bilo nekoliko dana da se kompletno obiđu. Vaše vreme od ulaska u palatu je slobodno da ga skrojite taman po meri kako bi ste stigli i da barem malo virnete u tajne kraljevske parkove Lujeva i da se divite fantastičnim fontanama u kojima su uživali svi ti kraljevi… Polazak iz Versaja put Pariza u 16h. Dolazak do mosta Alma u Parizu i slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na jednočasovno fakultativno krstarenje Senom koje će Vam pokazati grad svetlosti iz jednog sasvim drugog – posebnog ugla. Polazak iz centra Pariza ka hotelu u 22h. Noćenje.

7. dan PARIZ Louvre Tour

Doručak. Odjava iz hotela i napuštanje hotela do 9h. Transfer do centra grada. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni program koji uključuje organizovanu posetu Muzeju Luvr. Luvr je svakako najpoznatiji i najveći muzej na svetu i naravno da bi Vam bilo potrebno nekoliko dana da ga kompletno obiđete. No, kako bi poseta bila što praktičnija vremenu koje imamo na raspolaganju, mi smo uredili da to bude organizovana poseta sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku koji će Vas za svega 2 sata upoznati sa esencijama muzeja i njegovim naj najvažnijim sadržajima. Nakon tog dela sa vodičem, Vaše vreme u muzeju će biti slobodno tako da ćete imati prilike da Vama najinteresantnije postavke muzeja detaljnije pogledate. Naravno, sa kartom koju budete imali možete ostati u muzeju sve do njegovog zatvaranja (20h). Popodne Vam može biti slobodno za šoping u ulici Rivoli, posetu Ajfelovoj kuli, šetnju Monparnasom… Polazak ka Češkoj oko 22h. Noćna vožnja preko Nemačke.

8. dan BAMBERG – PRAG

Dolazak u bavarski gradić BAMBERG u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi obilazak jednog od najbajkovitijih gradova. Zavodljivim kućicama na rečnim bregovima nekada naseljenim ribarima govorilo se da je to “Mala Venecija”. U njegovom istorijskom jezgru su gusto sagrađene zgrade i grad je protkan krivoliniskim ulicama. Bamberg ima i svetski raritet u vidu gotske zgrade skupštine, koja stoji po sredini mosta na reci. Slobodno vreme (3 sata). Nastavak putovanja do PRAGA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9. dan PRAG – NOVI SAD – BEOGRAD

Doručak. Odlazak iz Praga u 9h. Putovanje preko Slovačke i Mađarske ka Srbiji. Povratak u Novi Sad/Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
– 2 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Pragu
– 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u regiji Pariza, na liniji metroa
– smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
– obilazak Kutne Hore, Praga, Bamberga i Pariza-Tour Panoramic prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
– usluge vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
– Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
– Ostale nepomenute usluge
– Fakultativni dvočasovni program sa posetom Bazilici Sen Deni – 20 € (prevoz metroom, ulaznica za baziliku i usluge vodiča) – ovaj program nije uključen u PAKET IZLETA i plaća se isključivo na licu mesta!

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI:

Umesto 120 € – samo 90 €

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

– Pariz Monmartre & City Tour prema programu
– Versailles Tour sa uključenom ulaznicom za Versajsku palatu, bez ulaznice za vrtove
– Seine Cruise – krstarenje Senom
– Louvre Tour – poseta muzeju Luvr sa uključenom ulaznicom za muzej i lokalnim vodičem
– Obilazak Praga prema programu sa lokalnim vodičem

*Fakultativni dvočasovni program sa posetom Bazilici Sen Deni – 20 € (prevoz metroom, ulaznica za baziliku i usluge vodiča) – ovaj program nije uključen u PAKET IZLETA i plaća se isključivo na licu mesta!*

*U PAKET IZLETA NE ULAZE KARTE ZA METRO KOJE SE ISKLJUČIVO KUPUJU INDIVIDUALNO NA LICU MESTA!!!*

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

– Pariz Monmartre & City Tour – 20 €
– Versailles Tour – 40 €
– Krstarenje Senom – 15 €
– Luvr – 30 €
– Obilazak Praga – 15 €

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza,parking,  vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi  i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI I DOPLATE:

– Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
– Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €

FS

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 45. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova