Putovanje - Bolonja - Emilija Romanja - Dan državnosti - Sretenje 2019. - 3 noćenja, avion

Putovanje - Bolonja - Emilija Romanja - Dan državnosti - Sretenje 2019. - 3 noćenja, avion

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/bolonja-emilija-romanja-dan-drzavnosti-sretenje-2019 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA U BOLONJI I REGIJI EMILIJA ROMANJA ZA DAN DRŽAVNOSTI (SRETENJE)!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-sretenje-dan-drzavnosti-2019 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA DAN DRŽAVNOSTI (SRETENJE) U EVROPSKIM METROPOLAMA!

EMILIJA ROMANJA je jedna od najznačajnijih regija Italije i čitave zapadne Evrope. Na prostoru između doline reke Po, Jadranskog mora i masiva Apenina, u njenih devet provincija živi oko 4,5 miliona stanovnika.

BOLONJA – omiljena među Italijanima, ali manje poznata među strancima, prestonica je italijanske kuhinje. Bolonja je čuvena i po arhitekturi kojom dominira topla crvenkasto narandžasta boja, a sam centar grada je, s obzirom na to da ima samo pola miliona stanovnika, veoma veliki i odlično očuvan.

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN: 14.02. – 17.02.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

CENA ARANŽMANA: 

Dinarski deo aranžmana iznosi 1.790 dinara

349 € po osobi u 1/2 sobi

-1/1 soba – 434€

Opis smeštaja:

Smeštaj je u navedenom hotelu do popune kapaciteta ili sličnom:

Hotel Mercure Centro Bolonga 4*  www.mercure.com
Hotel iz Lanca Mercure nalazi se u širem centru grada, u blizini železničke stanice a na 900 m od centralnog trga Mađore. Hotel je okružen velikim vrtom i dobro je prevozom povezan sa centrom grada. Sadržaj: restoran, bar, fitnes centar, sale za sastanke, vešeraj, parking, Wi Fi u celom hotelu. Smeštaj: Sve sobe imaju klima uređaj, pisaći sto, SAT TV, Wi Fi, telefon, sef, kupatilo, fen za kosu. Usluga: doručak je po principu samoposluživanja.

Program putovanja

1. dan ( 14.februar 2019.) BEOGRAD – aerodrom Venecija-BOLONJA
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“. Poletanje za Veneciju. Sletanje na aerodrom Marko Polo. Po dolasku nastavak putovanja za Bolonju, glavni grad oblasti Emilija Romanja, grad poznat po jednom od najstarijih univerziteta u Evropi, osnovanim 1088.godine, crvenoj boji svojih fasada, elegantnim kolonadama i kulinarskim specijalitetima. Po dolasku u Bolonju transfer do hotela. Smeštaj. Oblazak centra grada pešice: Trg Mađore, ogroman trg koji se nalazi u samom centru grada, okružen monumentalnim građevinama kao što su Bazilica di San Petronio, Palata Comunale (Gradska većnica), Portico dei Banchi i Palata Podesta iz XIII veka, Neptunova fontana, Toranj Azineli i Toranj Garizenda, kao dva glavna simbola Bolonje, sagrađena u XIII veku i zgrada Univerziteta . Noćenje.

2. dan (15.februar 2019..) BOLONJA -RAVENA-SAN MARINO – BOLONJA ( OKO 300 km)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet Ravena-San Marino. Vožnja prema Jadranskoj obali i Raveni, staroj prestonici zapadnog Rimskog carstva i prestonici Vizantijskog imperatora Justinijana. Ravena je grad bogate istorije i brojnih spomenika koji svedo[e o burnoj prošlosti grada koji sedište brojnih careva i kraljeva. Najznačajniji spomenici datiraju iz V i VI veka a čak osam spomenika nalaze se na UNESCO listi kulturne baštine. Obilazak Ravene je putovanje kroz prošlost, naročito Vizantije, od čijeg bogatog nasleđa su ostali pojedini tragovi na mapi kultutno’istorijskog nasleđa sveta.Grad je smešten uz Kandiano kanal kojim je povezan sa Jadranskim morem koje je uvek imalo veliki uticaj na njegovu istoriju. Skromne fasade brojnih crkava skrivaju fascinantne mozaike, čija lepota boja, pokreta i motiva je neprevaziđena. Obilazak grada: Bazilika San Vitale čuvena po osmougaonoj osnovi i unutrašnjosti koju krase prekrasni mozaici, Bazilika San Apoliner in Klase kao i Crkva San Frančesko iz VI veka, obnovljena u periodu baroka u istom stilu a u kojoj je sahranjen veliki italijanski pesnik Dante Aligeri. Slobodno vreme za individualni obilazak Ravene.Nastavak putovanja prema jednoj od najmanjih država Evrope,San Marinu. Smešten na brdu Titano na oko 750 metara iznad nivoa mora, grad – država uživa u povlašćenom geografskom položaju. Stanovnici San Marina veoma su ponosni na svoju slobodu koju su uspeli da očuvaju tokom burne i duge istorije. Osnivačima države, pomorcima sa Jadrana podignut je spomenik na jednom od gradskih trgova. Slobodno vreme za individualno razgledanje i kupovinu.( Cena izleta: oko 60 €) Povratak u Bolonju. Noćenje.

3. dan (16.februar 2019.) BOLONJA- FERARA-PADOVA-BOLONJA ( oko 250 km)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni, celodnevni izlet Ferara – Padova . Polazak prema Ferari, šestom po veličini gradu pokrajine Emilije – Romanje koja je u XV i XVI veku bila važno kulturno središte italijanske renesanse .Ferara je čuvena po izuzetno vrednom i dobro očuvanom istorijskom jezgru grada, koje je danas pod zaštitom UNESCO-a. Grad je okružen sa 9 km zidina, uglavnom iz XV i XVI veka i pored onih u gradu Luka, ove zidine su najočuvanije zidine iz renesansnog perioda u Italiji. U gradu se posebno ističe zaostavština plemićke porodice Este koja se ogleda u mnogobrojnih palata i crkava kao i u velikom umetničkom blagu pohranjenom u njima. Zbog svega toga u Ferari je 2006. godine otvoren italijanski ogranak čuvenog muzeja Ermitaž. Šetnja gradskim središtem pored dvoraca porodice Este (Castello Estense) s četiri tornja, izgrađenim od opeke koji se nalazi u samom centru grada, Dijamantne palate, Katedrale Sv . Jurja… Slobodno vreme. Polazak prema Padovi, gradu i istoimenoj opšini u regiji Veneto, na severu Italije. Grad je slikovito mesto s gustom mrežom ulica koje se arkadama otvaraju u velike gradske trgove. Karakterističan je i po mnogim mostovima preko različitih ogranaka reke Bačiljone, koja je nekada okruživala drevne gradske zidine poput jarka. Padova se sa dobro očuvanim gradskim jezgrom nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Šetnja starim delom grada: Prato della Valle- veliki eliptični trg u čijem središtu je vrt sa 78 skulptura slavnih građana Padove, Bazilika Sv. Ante u kojoj se nalaze njegove relikvije i njegov grob, Palata dela Rađone- srednjovekovna gradska većnica, Trg Dei Sinjori sa građevinama: Loža Gran Guardia, Kapetanska palata, renesansna katedrala i romanička krstionica, botanički vrt …(Cena izleta: oko 55€ ) Povratak u Bolonju. Noćenje.

4. dan (17.februar. 2019.) -BOLONJA – aerodrom Marko Polo VENECIJA-BEOGRAD
Doručak. Odjavljivanje iz soba. Slobodan dan za individualni obilazak grada. U kasnim popodnevnim satima transfer do aerodroma u Veneciji. Poletanje za Beograd. Dolazak u Beograd.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-Prevoz avionom na relaciji Beograd-Venecija-Beograd,

-smeštaj u hotelu sa 4 * zvezdice u Bolonji, u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom,

-transferi, aerodrom Venecija – hotel Bolonja– aerodrom Venecija,

-pešačka tura po Bolonji, usluge lokalnih vodiča, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-Avio-takse 116,46 evra( od toga evra 68.00 YQ ne podležu refundaciji i takse eura 0.98RF, 16.72RS , 0.22RS, 1.20EX, 4.48LG, 6.50HB , 13.24IT , 0.82MJ, 4.30VT podležu refundaciji), plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu na dan uplate),

-Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 rsd po osobi,

-Posluženje u avionu,

-Boravišne takse u Italiji ( plaćaju se na recepciji hotela i iznosi 5 evra dnevno po osobi, po danu),

-Fakultativni izleti -bez ulazaka u lokalitete – obavezno prijavljivanje u agenciji),

– Međunarodno putno osiguranje.

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Platnim karticama Banca Intesa, odloženo do 12 rata bez kamate

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

BB/19

Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Bolonja - Emilija Romanja - 2 noći autobus

Bolonja - Emilija Romanja - 3 noći autobus

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova