Putovanje - Atina - Doček Nove godine - Nova godina - avion, 6 noćenja

Putovanje - Atina - Doček Nove godine - Nova godina - avion, 6 noćenja

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/atina-nova-godina-2019  ZA CELOKUPNU PONUDU NOVOGODIŠNJIH ARANŽMANA U ATINI!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-docek-nove-godine-nova-godina-2019 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA DOČEK NOVE GODINE U EVROPSKIM METROPOLAMA!

Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svetu pronaći grad koji je bar delimično nalik na nju. Doživela je procvat još pre dva i po milenijuma a njeno poreklo, okruženo legendama, je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN: 28.12.2018.- 03.01.2019.

Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.

CENA ARANŽMANA:

Hotel Marina 2+* – 1/2 soba – 359 
Hotel Alassia 3* – 1/2 soba – 459 
Hotel Titania 4* – 1/2 soba – 555 
Hotel St. George Lycabettus 5* – 1/2 soba – 609 
Hotel Royal Olympic 5* – 1/2 soba – 789 €

Opis smeštaja:

Hotel Marina
www.marina.com.gr

Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga – Ominia. Mnoge poznate znamenitosti su dostuipne pešice. U blizini hotela su i stanice javnog gradskog prevoza kao i metroa. Sobe su moderno opremljene i sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv i sef. U sklopu hotela je mali biznis centar i restoran u kom se dorucak servira po principu švedskog stola.

Hotel Alassia
https://thealassia.com/en/the-hotel

Hotel se nalazi u neposrednoj blizini trga Omonia, na svega 100 metara od glavnih linija gradskog prevoza. Spada u spisak centralno lociranih hotela. Ovaj nedavno renovirani butik hotel poseduje restoran i bar u lobiju hotela. Sobe su vrlo prijatne, uredene u pastelnim tonovima i sve poseduju: kupatilo sa fenom, mini-bar, tv, telefon, sef i besplatan wi-fi. Dorucak se servira po principu švedskog stola.

Hotel Titania
titania-athens.hotelsathens.org/en

Hotel se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Ominiju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje. Veoma je elegantno ureden sa velikim javnim prostorima.U sastavu hotela su dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uređaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća.

Hotel Sent George Lycabettus
www.thisisathens.org/plan-your-trip/where-to-stay/hotels/hotel-detail

Hotel je smešten u elitnom delu grada zvanom Kolonaki. Od trga Sintagma je udaljen oko jednog kilometra a najbliža metro stanica je 700 metara od hotela. Nalazi se na obroncima brda Likabet i do hotela vodi dosta strma uzbrdica. Sa otvorene hotelske terase se otkriva čaroban pogled na grad, Akropolj i Saronički zaliv. U sklopu hotela je nekoliko restorana, barova, spa centar i umetnička galerija. Sobe su vrlo lepo tematski uređenje i propagiraju grčku kulturu. Svaka poseduje: luksuzno kupatilo sa fenom, klima uređaj, terasu, tv, sef, telefon, besplatan wifi. Doručak se servira po principu švedskog stola.

Hotel Royal Olympic
www.royalolympic.com

Hotel Royal Olympic spada u grupu centralno lociranih i veoma luksuznih. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa pogledom na Akropolj iz nekih delova, brdo Likavitos i Plaku. Do glavnog atinskog trga Sintagma se stiže za 10 minuta pešice (600 metara). U sklopu hotela su dva restorana, bar, fitnes centar, bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke. Sobe su elegantno uređene i sve uključuju: klima uređaj, mini-bar, TV sa satelitskim kanalima, sef, kupatilo sa fenom i toaletnim priborom. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Doručak se servira po principu švedskog stola.

Program putovanja:

1. dan 28.12.2018 BEOGRAD – ATINA
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla. Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj i noćenje. NAPOMENA: U avionima Air Serbije se više ne služi besplatna hrana i piće. Može se kupiti u avionu uz naknadu.

2. dan 29.12.2018 ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Noćenje

3. dan 30.12.2018 ATINA
Doručak.  Polazak na  razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana a ono što može da se vidi  je obnovljeno po obrascu nadjenog arheološkoh materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

4. dan 31.12.2018 ATINA – PIREJ – SUNION – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Doček nove godine individualan na atinskim trgovima ili po gradskim tavernama. Noćenje. Srećna Nova godina!

5. dan 01.01.2019 ATINA – PIREJ – SUNION – ATINA
Kasni doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Vožnja autobusom do Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. U nastavku vožnja Apolonovom obalom do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Tamo su i danas ostaci hrama boga  Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“ petom veku p.n.e. Važna napomena: prvog januara je  hram zatvoren ali zbog pozicije na kojoj je smešten je dobro vidljiv sa svih strana. Noćenje.

6. dan 02.01.2019 ATINA – ARGOLIDA(PELOPONEZ) – ATINA
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još u drevnosti svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura  koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a  akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje

7. dan 03.01.2019 ATINA – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Sobe se napuštaju. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd.  Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

– Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
– Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom
– Svi transferi navedeni u programu
– Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem na našem jeziku
– Usluge lokalnog vodiča
– Usluge vodiča agencije tokom celog boravka
– Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

– Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu (€ 119) u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
– Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
– Individualni troškovi
– Fakultativni izleti
– Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
– Boravišna taksa u iznosu €1 za hotel sa 2*, € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Platnim karticama Banca Intesa, odloženo do 12 rata bez kamate

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

Fakultativni izleti:

– ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, lokalni vodič i ulaznice)  65€

– PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz i vodič) 25€

INFORMACIJA O DOČEKU NOVE GODINE U TAVERNI ĆE BITI NAKNADNO OBJAVLJENA!

Ol

Važne napomene za putovanje:

Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primororana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Amos Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Amos Travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Amos Travel  su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Amos Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0113446880
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova