Zavolite Grčku još više...

Nova godina Rim Madrid – 8 dana – Avion

CENA ARANŽMANA: 579 €

Doplata za 1/1 sobu iznosi 209 eur

TERMIN: 29.12.2016.

1.dan Beograd-Rim (29.12.)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu dva sata pre poletanja. Direktan let za Rim sa polaskom u 17:45h AZ597 kompanijom Al Italija. Sletanje u Rim u 19:15h. Transfer sa panoramskim razgledanjem grada. Organizovan je grupni večernji obilazak grada autobusom u trajanju od oko 3 sata sa vodičem na srpskom jeziku: Terme Karakala, Bazilika Svetog Jovana Lateranskog, Bazilika velike Svete Marije, Termini, trg Republike, ulica Nacionale, trg Barberini, ulica Veneto, villa Borgeze, zamak Svetog Anđela, bazilika Svetog Petra u Vatikanu, Trastevere, Pijaca Porta Portese, Usta istine, Kampidoljo, trg Venecija, Koloseum. Rim noću pruža nezaboravan doživljaj. Rim je i grad romantike, zato dopustite sebi nova poznanstva i iskustva. Nakon panoramskog razgledanja grada u večernjim satima, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan Rim-Vatikan-Rim (30.12.)

Doručak. Slobodno vreme za individulane aktivnosti ili mogućnost poludnevne fakultativne posete vatikanskim muzejima, Sikstinskoj kapeli i crkvi Svetog Petra. Muzeji Vatikana sadrže fenomenalna remek-dela u palatama koje su originalno sagrađene za pape iz zlatnog doba renesanse kao što su Julius II, Inocent VIII i Sikstus IV. Većina kasnijih postavki datira iz 18. tog veka. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Mikelanđela, Rafaela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U unutrašnjosti najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, nalazi se čuvena „Pjeta“, delo renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na veličanstvenom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini predstavnik italijanskog baroka. Slobodno poslepodne. Noćenje.

3.dan Rim (31.12.)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili mogućnost organizovanja poludnevne fakultativne posete Antičkom Rimu. Da bi ste osetili duh starog Rima ne propustite obilazak Foruma i brežuljka Palatin za koje se veruje da je baš tu Romul sagradio prvobitni Rim. Poseta se započinje obilaskom Koloseuma, mesta gde su se u prošlosti održavali sportski događaji među kojima su svakako najpopularnije bile gladijatorkse borbe. Koloseum je do današnjih dana ostao najveće pozorište na svetu, pa ne čudi što je 2007.godine proglašen za jedno od sedam svetskih čuda. On je simbol starorimskog duha, i obično se kaže da onaj ko je bio u Rimu, a nije video Koloseum, taj kao da u Rimu nije ni boravio! Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Pripremite se za individualni doček Nove godine. Predlažemo odlazak na neki od gradskih trgova, najpopularnija mesta za odbrojavanje do ponoći. Noćenje.

4.dan Rim (01.01.)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakulativni izlet šetnja baroknim trgovima: Pešačka tura počinje sa trga Venecija, nastavlja dalje prema Fontani Di Trevi, koja je dobila ime po tri ulice koje su se nekad tamo spajale. Sledi šetnja do Španskog trga sa fontanom koju su Italijani nazvali “Barcaccia” zbog svog oblika čamca, a tu su i Španske stepenice. Razgledanje se nastavlja posetom Panteonu, antičkom rimskom hramu koji je sagradio car Hadrijan u drugom veku. Sledi trg Navona sa svoje tri fontane, a tu je i crkva Svete Agnese arhitektonsko delo čuvenog Borominija. Trg Navona je napravljen na antičkom stadionu sagrađenom za vreme cara Domicijana. Nakon predviđene fakultative, slobodno vreme za individulane aktivnosti. Noćenje.

5.dan Rim-Madrid (2.01.)

Doručak. Napuštanje soba. Transfer iz hotela do aerodroma oko 11:30h. Čekiranje za let za Madrid kompanijom Al Italija AZ60 u 14:30h. Dolazak u Madrid u 17:05h. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individulane aktivnosti. Noćenje.

6.dan Madrid (03.01.)

Doručak. Nakon doručka organizovan je grupni odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Puerta de Toledo, park Retiro, Plaza de Cibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabeu.
Nakon grupnog panoramskog razgledanja grada, slobodno vreme za individualne aktivnosti ili obilazak nekih od znamenitosti grada. Obilazak započnite sa najpoznatijeg madridskog trga Plaza del Sol koji je obično početna tačka u razgledanju grada. Nalazi se u neposrednoj blizini najlepšeg madridskog trga Plaza Mayor u starom delu grada. Tu su se vekovima održavale borbe sa bikovima. U neposrednoj blizini nalazi se bronzani kip medveda koji se penje na drvo-simbol Madrida. Preporučujemo da posetite Plaza de Toros de Las Ventas- špansku koridu u gradskoj četvrti Salamanca. U Španiji borba sa bikovima nije sport, već umetnički spektakl. Dan završite odlaskom u tapas bar ili restoran i uživajte u španskoj gastronomiji. Ne zaboravite, Madrid je grad koji nikada ne spava! Noćenje.

7.dan Madrid (04.01.)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili obilazak nekih od znamenitosti grada. Ne propustite da obiđete i jednu od najlepših umetničkin četvrti sveta- Paseo del Prado sa jednim od nejlepših muzeja danšnjice Museo del Prado. Posetite i galeriju Centro De Arte Reina Sofia- Pikaso, Dali samo su neka od poznatih imena čija su dela izložena u postavci ove galerije. Nakon naporne šetnje gradom , preporučujemo da odmorite u najvećem parku Madrida-Retiro. Postoji mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Toleda. Grad gde se sudaraju tri kulture-jevrejska,islamska ihrišćanska. Velika raznolikost umetničkih stilova čini staru gradsku četvrt muzejom na otvorenom, zbog čega je i svrstena na listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.
Povratak za Madrid. Noćenje.

8.dan Madrid-Rim-Beogard (05.01.)

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer iz hotela do aerodroma oko 08:30h. Čekiranje za let za Rim kompanijom Al Italija AZ61 11:25h. Dolazak u Rim u 13:55h, zatim sledi nastavak putovanja za Beograd kompanijom Al Italija AZ594 u 14:50h. Dolazak u Beograd u 16:25h. ​(Kraj usluga).

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA:

– kompletnu organizaciju puta
– avio kartu na relaciji Beograd-Rim-Madrid-Beograd avio kompanijom Al Italija
– čekirani prtljag do 23 kg i ručni do 10 kg dimenzija 55x40x20cm
– transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Rimu
– transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Madridu
– večernje panoramsko razgledanje grada u Rimu
– panoramsko razgledanje grada u Madridu
– 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu sa 3* u Rimu
– 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu sa 4* u Madridu

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– aerodromske takse u iznosu od 260 eur (podložne su promenama sve do dana polaska na put i plaćaju se prilikom prijave)
– gradska taksa u Rimu za hotele 3* u iznosu od 4 eur po osobi i po danu, plaća se na recepciji hotela
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje
– fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
– individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja.

POPUSTI:

– treća odrasla osoba u 1 / 2 + 1 sobi ima popust od 10 eur
– deca od 2-12 godina imaju popust od 20 eur u pratnji dve punoplatežne osobe

FF

Ostale zanimljivosti

Olimpska regija Hoteli ~Letovanje 2018

Leto 2018 ~Kompletna ponuda hotela u Olimpskoj regiji

Rodos letovanje 2018

Leto 2018 ~Hoteli i apartmani~ Grad Rodos, Kalitea, Faliraki, Ixia, Lindos, Jalisos

Zakintos letovanje 2018

Leto 2018 ~Hoteli i apartmani~ Laganas, Kalamaki, Argasi, Vasilikos, Cilivi

Pratite trenutne letove u Evropi

Pratite sve letove aviona u realnom vremenu

yutagrcka letovanje
YUTA

011/77-041-87
011/77-010-19
011/77-000-60
011/77-000-50
011/34-468-80
060/30-336-25
060/30-336-24
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-14 časova