Putovanje - Rim - Prvi maj 2018. - autobus, 3 noćenja

Putovanje - Rim - Prvi maj 2018. - autobus, 3 noćenja

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/rim-prvi-maj-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA U RIMU ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE 2018. GODINE!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-prvi-maj-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE 2018. GODINE U EVROPSKIM METROPOLAMA!

Rim, koji je vekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katoličkog sveta, sedište grada-države Vatikana, posetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući celinu kakva se nigde drugde u svetu ne može naći. Kao drevno mesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad.

Možda će posetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvek ležernih Rimljana prema gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umetnosti, mode i kulinarskog umeća, Rim neprestano privlači nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vreme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da vide njegov sjaj.

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN PUTOVANJA: 27.04. – 02.05.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

CENA ARANŽMANA:

179 € po osobi u 1/2 i 1/2+1 sobi

*Uz blagovremeni upit u agenciji, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.*

Opis smeštaja:

Hotel IDEA HOTEL ROMA NOMENTANA 4*

www.ideahotel.it/nomentana.html

Rim, Via Attilio Benigni, 7, Tel: +39 06 4561 0700

Hotel se nalazi u stambenom delu Rima na oko 7 km od Termini stanice sa kojom je dobro povezan linijom metroa. Hotel ima recepciju, restoran za doručak, besplatan wi–fi internet, fitnes centar. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom i klimatizacijom, sefom.

Doručak je kontinentalni–samoposluživanje.

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Program putovanja

1. dan (petak, 27. april) BEOGRAD

Sastanak putnika u Beogradu u 14:30 sati. Polazak autobusa u 15:00 sati. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

2. dan (subota, 28. april) RIM

Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava sv. Anđela i Crkva sv. Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (nedelja, 29. april) RIM – PEŠAČKO RAZGLEDANJE – FORUM – KOLOSEUM – RIM

Doručak. Nastavak obilaska grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona… Slobodno vreme. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesto na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora, brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada. Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (ponedeljak, 30. april) RIM – NAPULJ – POMPEJA – RIM

Doručak. Fakultativni celodnevni izlet “Napulj i Pompeja”. Po dolasku obilazak Napulja, prestonice Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO–a. Trg Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra, Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Fakultativni odlazak do Pompeje.Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga “čuvala” narednih 1.500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Obilazak istorijskog dela : Bazilika, forum, trg Macelluma, termalna kupatila, , pekara, javna kuća, teatar…, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra, Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme. Povratak u Rim. Noćenje.

5. dan (utorak, 1. maj) dan RIM – VATIKAN

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu . Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, okružena gradom Rimom. Sedište je Pape, poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. veka, obilazak najveće crkve na svetu: crkve Svetog Petra. Slobodno posle podne. Polazak za Beograd u kasnim poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju i Sloveniju sa kraćim usputnim odmorima.

6. dan (sreda, 2. maj) BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja),
– 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri zvezdice ili četiri zvezdice u Rimu (ime konkretnog hotela biće poznato 10 dana pre početka putovanja),
– razgledanja prema programu,
– usluge vodiča
– troškovi organizovanja putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
– ulaznice i fakultativne izlete
– Gradska taksa: hotel 3* – 4 € po noći po osobi; hotel 4* – 6 € po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji)

FAKULTATIVNI IZLETI

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

– Poludnevni fakultativni izlet Forum i Koloseum: Cena izleta: 35 evra. U cenu je uklučen odlazak autobusom (povratak je individualan), rezervacija, ulaznica za Koleoseum, Forum, Palatino, usluge vodiča.
– Celodnevni izlet Napulj i Pompeja: Cena izleta: Napulj 35 eura. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje prema programu.
– Pompeja: 25 eura U cenu je uključen prevoz autobusom, ulaznice, usluge vodiča i razgledanje prema programu.
– Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu: Cena izleta: 35 eura odrasli / 25 euar deca do 12 godina. U cenu je uključen odlazak autobusom, (povratak je individualan), rezervacija, ulaznica i usluge vodiča.

SOPSTVENI PREVOZ:

Umanjenje za sopstveni prevoz – 75 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

POPUSTI I DOPLATE:

– Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
– Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
– Umanjenje za sopstveni prevoz – 75 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

OPCIONE DOPLATE
– Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
– Dodatni boravak u hotelu za sopstveni prevoz – 35 eur po osobi po noćenju.
– Doplata za dodatno sedište: 90 evra
– Transfer – Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama: ● Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, cena povratnog transfera: 20 € ● Čačak, Kraljevo, cena povratnog transfera: 20 € ● Niš, cena povratnog transfera: 20 € ● Šabac, Loznica, cena povratnog transfera: 15 €

F

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE).

Ostali smeštaj

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova